Project

Ver- en herbouw fabriekshal en kantoren Agrifac Steenwijk – B+O Architecten

Techniek

De fabriek en kantoren van Agrifac in Steenwijk zijn grootschalig ver- en herbouwd. De fabriek, waar landbouwmechanisatiemachines worden gemaakt, was sterk verouderd en daarom niet meer geschikt voor de huidige bedrijfsvoering.

Ver- en herbouw fabriekshal en kantoren Agrifac Steenwijk – B+O Architecten
Bron: Agrifac

Toelichting: B+O Architecten

De fabriek en kantoren van Agrifac in Steenwijk zijn grootschalig ver- en herbouwd. De fabriek, waar landbouwmechanisatiemachines worden gemaakt, was sterk verouderd en daarom niet meer geschikt voor de huidige bedrijfsvoering. De verbouw van de kantoren zijn in twee fases uitgevoerd. De eerste fase betrof de aanpassing en uitbreiding van de oorspronkelijke kantoorruimte. In de tweede fase zijn de leegstaande kantoren aan de Eesveenseweg verbouwd tot bruikbare kantoorruimte. Tevens is in deze fase een auditorium en een congresruimte gerealiseerd, ten behoeve van opleidingsdoeleinden en bijeenkomsten.

Ver- en herbouw fabriekshal en kantoren Agrifac Steenwijk - B+O Architecten

Gelijktijdig is de fabriekshal aangepakt. Deze is gefaseerd volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd. Dit was noodzakelijk voor het nieuwe productieproces dat de fabriek heeft geïmplementeerd. Hierbij is de productielijn een kwartslag gedraaid om efficiënter te kunnen produceren. De bestaande gevels van het kantoorgedeelte hadden een cultuurhistorische waarde en zijn daarom behouden. De gevel van de nieuwe fabriekshal sluit hierop aan. De fabriek is BREEAM-gecertificeerd.


Resultaten voor ‘B+O’

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Eesveenseweg 15
  • Plaats Steenwijk
  • Projecttitel Ver- en herbouw fabriekshal en kantoren Agrifac Steenwijk
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Aannemer Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv en V.D. Most Bouw B.V.
  • Opdrachtgever Agrifac, Steenwijk
  • Ontwerpbureau B+O Architecten

Locatie

Reageer op dit artikel