Project

Uitbreiding woonhuis te Aerdenhout door Keek architectenatelier

Geen categorie

De bewoners van dit vrijstaande woonhuis wilden een huis hebben met meer woonoppervlak. Ze hadden de keus om te verhuizen of de bestaande woning te vergrootten. Daar ze heel tevreden zijn over de buurt, de tuin en de begane grond van hun woning viel de keus op het verbouwen van de kapverdieping.
Deze verdieping had weinig nuttige woonoppervlakte door alle schuine daken en niet de allure die de begane grond wel heeft.

Uitbreiding woonhuis te Aerdenhout door Keek architectenatelier

Het gevolg was dat de kapverdieping aan de achterzijde vergroot is en door het plaatsen van dakkapellen rondom er een mooie volwaardige verdieping is ontstaan die aansluit bij de allure van de begane grond. Daarnaast zijn er tijdens de verbouwing van de verdieping op de begane grond ook een aantal onderdelen verbeterd zoals het trappenhuis, entree en de wc.
De bewoners zijn blij met hun keuze en genieten extra van hun bestaande woning.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Uitbreiding woonhuis te Aerdenhout door Keek architectenatelier
  • Projectarchitect(en) Aletta van Manen
  • Voorlopig ontwerp 17-01-2011
  • Definitief ontwerp 17-01-2011
  • Aanvang bouw 10-12-2010
  • Oplevering 17-01-2011
  • Ontwerpbureau Keek architectenatelier
Reageer op dit artikel