Project

Schilderspaviljoen in Spijkenisse

Geen categorie

Met dit schilderspaviljoen, ontworpen door 2by4 architects, is een nieuw gezicht gegeven aan een bestaand woonhuis. Het paviljoen staat op de overgang tussen de voor- en achtertuin en heeft daardoor twee gezichten.

Schilderspaviljoen in Spijkenisse

 

 

 

Het uiterlijk van het gebouw kan het beste worden omschreven als een monoliete structuur die om de transparante binnenruimte is gevouwen. De transparante gevel bestaat geheel uit verlijmd glas met als accent een groot blauw glasvlak.

Indeling

Het paviljoen is door 2by4 architects opgedeeld in twee ruimtes: een atelierruimte en een bergruimte voor schilderspullen. De bergruimte is een half open ruimte die zich richt op de voortuin. De atelierruimte heeft een meer open karakter. Door de gevel hier voor een deel in blauw glas uit te voeren is het zicht vooral gericht op de weilanden aan de achterzijde van het huis. Impressie van het ontwerp door 2by4 architects

Overstekken

Aan beide kanten heeft het paviljoen een groot overstek dat zowel de entree naar de achtertuin als de entree naar de voortuin benadrukt. Het overstek aan de achtertuin zorgt tevens voor een overkapping van het terras van het paviljoen. De glazen gevel aan de achtertuin kan geheel worden open gezet, waardoor een directe relatie ontstaat tussen de atelierruimte en de tuin.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zuster Reichertstraat 19
  • Plaats Spijkenisse
  • Projecttitel Schilderspaviljoen in Spijkenisse
  • Projectarchitect(en) Remko Remijnste en Rocco Reukema
  • Aannemer JLI Fijntimmerwerken, Hoogvliet
  • Bouwmanagement ATKO, Rotterdam
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 25 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 18 m2
  • Programma atelier, berging, terras
  • Voorlopig ontwerp 01-07-2006
  • Definitief ontwerp 01-01-2007
  • Aanvang bouw 31-10-2011
  • Oplevering 01-09-2008
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 54.613 euro incl btw
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau 2by4 architects, Rotterdam
Reageer op dit artikel