Project

Ruimte voor duurzaamheid

Geen categorie

Je hebt van die gebouwen waar je spreekwoordelijk u tegen zegt. Opvallend, op het oog direct indrukwekkend, architectonisch en bouwfysisch verbluffend en dan ben je nog niet eens binnen geweest.

Ruimte voor duurzaamheid

De vloervelden van het European Space Innovation Centre, bondig ESIC, is letterlijk U-vormig onder een gekromd dak. Dit indrukwekkende gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Cepezed. Dit internationaal georiënteerde architectenbureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van Hi-Tech gebouwen met een revolutionaire constructie systeem. Dit is precies de reden waarom ESIC door hen gebouwd is.

 

ESIC is een verzamelgebouw van 3000m⊃2; dat gelegen is in het Space business park, een 15 hectare groot terrein toegewijd aan organisaties, instellingen en bedrijven in de ruimte – en luchtvaart. Het verhuurt kantoren aan entrepreneurs, startende- en al bestaande bedrijven.

 

Zo indrukwekkend als het ESIC aan de buitenkant is, zo haast ontzagwekkend is het binnen. Door de lichtinval, ontstaan door de lichtkoepel in het dak, is op de lichte Bolidtop®525 een lijnenspel van schaduwen ontstaan door het hele gebouw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kapteynstraat 1
  • Plaats Noordwijk
  • Projecttitel Ruimte voor duurzaamheid
  • Toeleveranciers true
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2833
  • Voorlopig ontwerp 13-08-2013
  • Definitief ontwerp 13-08-2013
  • Aanvang bouw 13-07-2013
  • Oplevering 13-08-2013
  • Ontwerpbureau Cepezed
Reageer op dit artikel