Project

Richterslaan Nieuwegein door Geurst & Schulze Architecten

Geen categorie

Richterslaan Nieuwegein door Geurst & Schulze Architecten

Op de plek van het voormalige zorg- en buurtcentrum ‘Ons Thuis’ aan de Richterlaan is door Geurst & Schulze Architecten een nieuw woon-zorggebouw van vier en drie bouwlagen gerealiseerd, waarin senioren- en zorgwoningen zijn opgenomen. Op het binnenterrein is een parkeerterrein opgenomen, dat deels is omzoomd met groen.

Op de begane grond bevinden zich de zorgwoningen en de centraal gelegen hoofdentree voor de seniorenwoningen op de verdiepingen. Op de eerste verdieping boven de hoofdentree is een gemeenschappelijke ruimte voor de senioren opgenomen. De 24 zorgwoningen zijn ondergebracht aan weerszijden van de hoofdentree met zes zorgwoningen per vleugel. De entrees van de zorgwoningen zijn gesitueerd in de beide binnenhoeken van het gebouw, gelegen aan het binnenterrein. Deze entrees leiden tevens naar de woonkamers op de buitenhoeken van het gebouw aan de Richterslaan.

Om het hoofdvolume aan de Richterslaan te geleden, zijn de bronskleurig gemetselde gevels inspringend uitgevoerd. Gemetselde balkons met een glazen hekwerk steken weer uit deze inspringende geveldelen. De raamkaders zijn uitgevoerd in rood metselwerk. De gevel wordt verder verlevendigd door het toepassen van zandkleurig betonnen gevelbanden. Het gebouw wordt omringd door een tuin met beplanting in verschillende hoogten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Richterslaan 12
  • Plaats Nieuwegein
  • Projecttitel Richterslaan Nieuwegein door Geurst & Schulze Architecten
  • Projectarchitect(en) Jeroen Geurst, Rens Schulze
  • Toeleveranciers false
  • Programma 51 seniorenwoningen, gemeenschappelijke ruimte, 24 zorgwoningen
  • Aanvang bouw 31-03-2015
  • Oplevering 27-06-2014
  • Opdrachtgever Mitros Projectontwikkeling B.V.
  • Ontwerpbureau Geurst & Schulze architecten
Reageer op dit artikel