Project

Renovatie van bestaande woning tot ééngezinswoning

Geen categorie

De vervallen achterbouw werd vervangen door een nieuw balkvormig woonvolume. Een ondergrondse berging maakt het mogelijk het gelijkvloers als één doorlopende woon-, kook- en eetruimte in te richten. Enkele meubels en de trap structureren de indeling van dit woonvolume. Een weloverwogen compositie van houten ramen en daklichten voorziet de woning van licht, zon en uitzicht. Zo vormen zich verschillende woonplekken.

De strakke ritmering van de ramen op de verdiepingen in de voorgevel wordt doorgetrokken op de gelijkvloerse verdieping. Eenverschuiving van één raam vormt een knipoog naar het ramenspel van de nieuwe achterbouw.

Een groendak integreert het gebouw in zijn omgeving en zorgt voor verkoeling. Grondig
en volledig isoleren van het gebouw, een condensatieketel, vloerverwarming, zorgt voor beperking van het energiegebruik. Het regenwater van de loods en de woning wordt gerecupereerd voor hergebruik in sanitair en tuinbevloeiing.

Ontwerp en realisatie

  • Adres private opdracht privaat
  • Plaats Gent
  • Projecttitel Renovatie van bestaande woning tot ééngezinswoning
  • Projectarchitect(en) Tom Vanhee
  • Toeleveranciers false
  • Programma renovatie van bestaande vervallen woning tot eengezinswoning
  • Voorlopig ontwerp 31-08-2014
  • Definitief ontwerp 31-08-2014
  • Aanvang bouw 27-08-2014
  • Oplevering 01-10-2013
  • Opdrachtgever Private opdrachtgever
  • Ontwerpbureau atelier tom vanhee
Reageer op dit artikel