Project

Project van de Dag: Huys Europa door VOID interieurarchitectuur

Geen categorie

Na het vertrek van de voormalige huurder Ahold kwam het grote kantoorpand aan de Piet Heinkade in Amsterdam leeg te staan. In opdracht van eigenaar Altera Vastgoed maakte VOID een nieuw interieurontwerp om het Huys Europa om te bouwen tot multi-tenant kantoorgebouw.

Project van de Dag: Huys Europa door VOID interieurarchitectuur

 

 Huys Europa, het karakteristieke pand met oranje gevel in het Oostelijk havengebied in Amsterdam, is ontworpen door Architecten Cie en in 2004 opgeleverd. Het gebouw kwam leeg te staan na het vertrek van Ahold in oktober 2013. Door een geheel nieuw inrichtingsconcept door VOID interieurarchitectuur wil eigenaar Altera Vastgoed N.V. nieuwe huurders trekken.

De begane grond van het kantoorgebouw is ingericht met een lounge voor algemeen gebruik. De vier bovengelegen kantoorlagen zijn verhuurbaar en volledig gerenoveerd inclusief voorzieningen. Het buitengebied achter het gebouw wordt momenteel heringericht.

 

Zakelijke functionaliteit/hotellounge

De algemene sfeer in het gebouw is te omschrijven als zakelijk klassiek met een industrieel karakter. Dit beeld sluit goed aan bij het Oostelijk Havengebied zelf. Om die reden is ook een verbinding gemaakt tussen de havenzijde en de stadszijde. Deze verbinding is op meerdere manieren gerealiseerd. Zowel in de zuidgevel als in de noordgevel zijn twee nieuwe entreepuien in het verlengde van elkaar geplaatst. Het blikveld van de bezoeker wordt hierdoor direct bij binnenkomst gestuurd, richting de directe doorkijk naar het IJ. Deze zichtlijn voor de voorkant naar de achterkant van het gebouw is nog eens versterkt door het ‘looppad’ tussen de entreepuien.

 

 

De lounge op de begane grond is ingericht middels een combinatie tussen zakelijke functionaliteit en het gevoel van een luxe hotellounge. Een imposante hoge, open en lichte ruimte verwelkomt de gebruiker bij binnenkomst. Dankzij het gebruik van veel tegelwerk, een combinatie van verschillende warme houtsoorten, een koperen wand als eye-catcher, plafondhoge zwarte lamellen en detailleringen in staal waant men zich in een klassieke New Yorkse horecagelegenheid.

  

Ook binnen de functies op de kantoorverdiepingen bestaat een balans tussen formeel en informeel ontmoeten. Centraal staat de receptie met koffiebar, met eromheen diverse vrijstaande zithoeken en werknissen. Door de toevoeging van vloerkleden, losse armaturen en banken ontstaat een comfortabele werkomgeving.

Fotografie: Roos Aldershoff

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Piet Heinkade
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Project van de Dag: Huys Europa door VOID interieurarchitectuur
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 6000 m2
  • Programma Multi-tenant kantoorgebouw
  • Aanvang bouw 13-03-2015
  • Oplevering 01-01-2015
  • Opdrachtgever Altera Vastgoed BV
  • Ontwerpbureau VOID interieurarchitectuur
Reageer op dit artikel