Project

Project van de Dag: brillenwinkel Ace & Tate in Amsterdam

Geen categorie

Ontwerpbureau Occult Studio bedacht voor brillenmerk Ace & Tate een winkelinterieur waarvan de wandbekleding eveneens dienst doet als displaymodule: in de houten panelen zitten gaatjes waar spiegels en plankjes gemakkelijk in- en uit te plaatsen zijn.

Project van de Dag: brillenwinkel Ace & Tate in Amsterdam

Voor de flagshipstore van Ace & Tate, gevestigd in de Amsterdamse Huidenstraat (onderdeel van het populaire winkelgebied de 9 Straatjes) wilde Occult Studio een “unieke retail experience” ontwerpen.

Op maat gemaakt

Omdat de collectie altijd wisselt, is dat als uitgangspunt genomen voor het interieurontwerp door architect Kim Keogh. Lichte eikenhouten panelen bekleden de wanden van de hoofdwinkelruimte. Deze zijn voorzien van een grid van ronde gaten waar op maat gemaakte planken en spiegels in kunnen worden gestoken.

Dit modulaire systeem is de vertaling van de dynamische collectie van het brillenmerk. De arrangementen op de wand kunnen continu worden aangepast en daardoor kan het interieur steeds van uiterlijk veranderen. Bepaalde brillencollecties kunnen in groepen bij elkaar worden geplaatst en de spiegels zijn aan de ooghoogte van verschillende klanten aan te passen.

 

De meubelstukken, wandpanelen, planken en spiegels zijn speciaal ontworpen voor dit interieur. Een lange, houten tafel, ontworpen door Keogh, is het middelpunt van de winkel. Door een glazen inzet zijn nog meer producten zichtbaar.
De kamer waar oogmetingen worden gedaan is voorzien van grijze wollen wandbekleding, waarmee een akoestisch prettige, relaxte en tactiele omgeving is gerealiseerd.

Podium voor collectie

Door zorgvuldig gekozen materialen als eikenhout, blank staal, gespikkelde steen en mooie stoffen, is een rijke zintuiglijke ervaring gecreëerd in een minimalistische context. “Een podium voor het merk en de collectie”, aldus de architec.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Project van de Dag: brillenwinkel Ace & Tate in Amsterdam
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 27-08-2015
Reageer op dit artikel