Project

Poppodium Venlo door Van Dongen – Koschuch

Geen categorie

Het nieuwe poppodium van Venlo dankt haar grondvlak aan de middeleeuwse verkaveling van het binnenstedelijke gebied, waar straks een groot deel van alle culturele activiteit van de stad is gehuisvest. De bouwenvelop volgt het bestemmingsplan en sluit aan op de omringende woonprogramma. Het resultaat is een stoer volume dat zich onderscheid van het omringende woningbouw door zich te presenteren als een pakhuis voor muziek en cultuur.

Poppodium Venlo door Van Dongen – Koschuch

De kapstructuur is uitgewerkt tot beeldbepalend kenmerk van het gebouwt. Vanaf de entree heeft men prachtig zicht op de grote kapplafond, dat zich ook in de zaal voortzet en zo voor een unieke beleving zorgt.

Ook de gevel verwijst naar de pakhuishistorie, op een abstracte en decoratieve manier. Door deze ramen is het programma van het gebouw van buiten af duidelijk te ‘lezen’.

Door de zaal op te tillen en centraal te plaatsen, werd het mogelijk om de publieke functies, de entree, het popcafé en oefenruimtes op straatniveau te plaatsen. De vides verbinden entree, foyer en zalen, artiesten, kantoormedewerkers en bezoekers. We positioneren het programma zo, dat een open, transparante sfeer op de begane grond ontstaat, met uitnodigende plint, die voor aansluiting met het stedelijk weefsel zorgt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Peperstraat 10
  • Plaats Venlo
  • Projecttitel Poppodium Venlo door Van Dongen - Koschuch
  • Projectarchitect(en) Frits van Dongen & Patrick Koschuch
  • Toeleveranciers false
  • Programma Poppodium 2500 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2014
  • Definitief ontwerp 01-10-2014
  • Aanvang bouw 12-01-2016
  • Oplevering 01-10-2014
  • Opdrachtgever Gemeente Venlo
  • Ontwerpbureau van Dongen- Koschuch
Reageer op dit artikel