Project

Personeelsrestaurant VUmc in Amsterdam door D/Dock

Interieur

De wens van VU medisch centrum was een bedrijfsrestaurant dat fungeert als toevluchtsoord voor de werknemers, die vaak onder extreme druk werken. Openingstijden werden verruimd en in de ruimte werden ook vergaderplekken ingericht. D/Dock creeerde een sterk van het ziekenhuis afwijkend modern bedrijfsrestaurant, waar de medewerkers de hectiek en zorgen van hun stressvolle werk tijdelijk kunnen vergeten. Daarvoor zetten ze de middelen der verleiding en vervreemding in.

Personeelsrestaurant VUmc in Amsterdam door D/Dock

De ‘healing environment’ is een ingeburgerd begrip in de zorg. De wetenschap dat veel daglicht, kleur en natuurlijke elementen in de gebouwde omgeving het herstel en welbevinden van mensen ten goede kunnen komen, wordt steeds vaker toegepast op de bouw van ziekenhuizen en zorginstellingen. Dat behalve de bewoners ook de verzorgers zich lekker moeten voelen, is echter nog geen gemeengoed.

Het volledige artikel verscheen eerder in de Architect, nummer 1, 2008, p54-56.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres De Boelelaan
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Personeelsrestaurant VUmc in Amsterdam door D/Dock
  • Projectarchitect(en) Projectteam VU medisch centrum, Amsterdam; Hospitality Consultants, Amersfoort; D/Dock Design Development, Amsterdam
  • Adviseur installaties W- installaties Wolter & Dros, Amsterdam. / E- installaties Mega Electra, Amsterdam
  • Aannemer Van Westen en Bakker, Hem
  • Interieurarchitect D/Dock Design Development, Amsterdam. Meubelontwerp D/Dock Design Development, Amsterdam
  • Bouwmanagement Interieurbouwer Viskoper, Purmerend
  • Netto vloeroppervlakte (m2) Vloeroppervlakte 1500 m2
  • Programma dagelijks 1500 bezoekers. Personeelsruimte combi van restaurant, vergaderruimte, ontmoetingsplek, pauzeplek. met open haard, aquarium en leestafel.
  • Voorlopig ontwerp 01-07-2005
  • Definitief ontwerp 01-01-2006
  • Aanvang bouw 01-01-2008
  • Oplevering 01-04-2007
  • Bouwsom inclusief installaties (€) Bouwsom €2.000.000
  • Opdrachtgever VU medisch centrum, Amsterdam
Reageer op dit artikel