Project

Peachey House

Geen categorie

Kerrington Development heeft samen met Architects CHBC een opmerkelijk woningbouwproject gerealiseerd in Ilford, London. Peachey House luidt het begin in van de heropleving van dat deel van East London. Het zet de toon voor alle verdere bouwactiviteiten in het gebied. Het hart van het project wordt gevormd door omvangrijke herstructurering en vernieuwing van een groot, vervallen kantoorgebouw en bijbehorende parkeerplaats.

Peachey House

Schakel tussen huidige en toekomstige omgeving
Simon Beaven, Architectural Technologist bij CHBC legt uit: “Het kantoorgebouw werd vroeger gebruikt door British Telecom. Er was een enorme inspanning voor nodig om het in te passen in de 21e eeuw. We wilden van het gebouw een baken maken dat de huidige omgeving naadloos koppelt aan de vernieuwingen die in de rest van het gebied op stapel staan. Om het pand elegantie en vertrouwen te laten uitstralen, hebben we robuuste, dynamische en hedendaagse materialen gebruikt.”

 

CHBC en Kerrington Developments hebben in het Peachey House een gebouw van 19 verdiepingen gecreëerd voor verschillende doeleinden: een café en aanvullende diensten op de benedenverdieping, kantoorruimten op de eerste en tweede verdieping, en appartementen met een- of twee slaapkamers op de overige verdiepingen.

 

Simon Beaven: “In 1990 werd groen licht gegeven voor het ontwerp van het gebouw met een extravagant nieuw bouwgeraamte, maar onze cliënt oordeelde dat het idee niet uitvoerbaar en te duur was. En dus gingen we op zoek naar een nieuw gevelbekledingsproduct dat de visuele impact van het gebouw zou verbeteren en een aanvulling zou vormen op de herstructureringsplannen voor Ilford. Onze onderaannemer, SIMCO, een specialist in gevelbekleding, raadde ons aan het productassortiment van Rockpanel te overwegen.

 

Gedurfd statement met Chameleon van Rockpanel

CHBC was onder de indruk van de producten van Rockpanel, en in het bijzonder van het Chameleon-programma dat speciaal werd ontwikkeld om gebouwen een esthetisch gewaagde look te geven. Chameleon-panelen zijn voorzien van een duurzame, hoogglanzende kristallaag die, afhankelijk van de lichtinval en het perspectief van waaruit je kijkt, zorgt voor een voortdurend wisselend kleureffect.

 

Simon Beaven legt verder uit: “Rockpanel Chameleon gebruiken is een doorslaggevende keuze gebleken om het gebouw de stijlvolle, gedurfde uitstraling te bezorgen die we in gedachten hadden. Om de noordelijke en zuidelijke verhogingen van Peachey House te accentueren, gebruikten we Rockpanel Chameleon. Op de oostelijke en westelijke verhogingen kozen we voor een contrasterende aluminium bekleding in combinatie met glazen balkons. Dit resulteerde in een opvallend, modern gebouw dat het begin inluidt van de heropleving van Ilford.”

 

Rockpanel: duurzaam en robuust

CHBC en SIMCO waren eveneens onder de indruk van de robuustheid en onderhoudsarme kwaliteiten van de Rockpanel-panelen. Graham Smith, Managing Director van SIMCO: “Peachey House telt negentien verdiepingen, dus hadden we duurzaam, robuust bekledingsmateriaal nodig dat bestand was tegen hevige windstoten. Rockpanel is op dat vlak een uitstekende keuze gebleken. We waren van meet af aan onder de indruk van het verwerkingsgemak en de eenvoudige installatie.

 

De panelen kunnen ter plekke gewoon op maat worden gesneden en zonder al te veel gedoe worden vastgeboord. Daarnaast staat Rockpanel bekend om zijn extreem goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met een aantal van zijn concurrenten. De onderneming biedt ook prima advies en ondersteuning, en niet te vergeten direct leverbare producten.”

 

Rockpanel Chameleon is een belangrijke factor gebleken bij de succesvolle ontwikkeling van het Peachey House en CHBC is uitermate tevreden over de visuele impact van het gebouw in Ilford.

 

Symbolisch baken in de heropleving van Ilford

Simon Beaven besluit: “Peachey House is een uniek, nieuw gebouw dat er nu al in slaagt het gebied nieuw leven in te blazen. Het trekt nieuwe ondernemingen en bewoners aan en is op weg een symbolisch baken te worden in de heropleving van Ilford. Het gebruik van Rockpanel Chameleon is beslissend geweest bij het verwezenlijken van onze visie om met Peachey Houyse een stijlvol en gedurfd statement te maken.”

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Ilford Hill 39
  • Plaats Ilford
  • Projecttitel Peachey House
  • Toeleveranciers true
  • Voorlopig ontwerp 22-12-2011
  • Definitief ontwerp 22-12-2011
  • Aanvang bouw 21-12-2011
  • Oplevering 22-12-2011
  • Ontwerpbureau Rockwool B.V. / Rockpanel Group
Reageer op dit artikel