Project

Mediatheek Ugo Casiraghi in Gorizia door waltritsch a+u, Trieste (I)

Geen categorie

Het interieur valt op door het doordachte kleurenspectrum, dat levendig en kleurrijk is maar waarbij geen schelle of schreeuwerige tinten zijn gebruikt. Dit effect is mede bereikt dankzij het ontwerp van het interieur, waarin is gekozen voor witte gietvloeren en wit gelakte plafonds. Dankzij deze materialen kan het natuurlijke licht diep in de ruimte doordringen.

Mediatheek Ugo Casiraghi in Gorizia door waltritsch a+u, Trieste (I)

 

De mediatheek is gevestigd op de begane grond van de Casa del Cinema. Het gebouw heeft twee ingangen, die uitkomen op de universiteit aan de ene kant en het stadscentrum aan de andere. Daardoor wordt het gevoel opgeroepen dat niet alleen studenten welkom zijn, maar ook alle inwoners van de stad.

Drie sferen

De mediatheek is onderverdeeld in een persafdeling, een audiovisuele ruimte en een studiezone. De receptie neemt een centrale positie in en doet dienst voor beide ingangen. De persruimte heeft de vorm van een flinke lounge. Het is een informele plek die wordt gekenmerkt door een aantal vaste elementen, zoals een grote stervormige leestafel en een informatiepunt met een vlak, kruisvormig ontwerp.
De studiezone heeft een eigen receptie en een aantal studietafels. De drie blinde wanden van de pers- en de studiezone zijn geheel voorzien van gekleurde boekenkasten. Deze kasten lopen ook langs de glazen wanden, waardoor het mogelijk wordt om van buitenaf de nieuwe aankopen te bekijken.

Jong en energiek

De combinatie van het zuivere wit en de levendige kleuren, van strakheid en een speelse sfeer en van nauwkeurigheid en levendigheid, heeft geleid tot een evenwichtig eindresultaat.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Gorizia
  • Projecttitel Mediatheek Ugo Casiraghi in Gorizia door waltritsch a+u, Trieste (I)
  • Projectarchitect(en) Dimitri Waltritsch
  • Adviseur installaties Elio Tommasini, Turiacco
  • Aannemer Aannemer voorgevel Seretti srl, San Giorgio di Nogaro Aannemer interieur SZ arredamenti, Cervignano
  • Interieurarchitect waltritsch a+u, Trieste
  • Bouwmanagement Iztok Smotlak, Trieste
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 500 m2
  • Voorlopig ontwerp 09-12-2008
  • Definitief ontwerp 01-11-2009
  • Aanvang bouw 10-12-2010
  • Oplevering 01-06-2010
  • Bouwsom inclusief installaties (€) €715.000,00
  • Opdrachtgever Provincia di Gorizia, Gorizia
  • Ontwerpbureau waltritsch a+u, Trieste (I)
Reageer op dit artikel