Project

Koopmans Bouw & Ontwikkeling

Geen categorie

In het vernieuwde kantoor zijn de vestigingen Apeldoorn en Enschede samen ondergebracht. Om dit te kunnen realiseren is er gekozen voor een flexibele werkomgeving; een open structuur met flexibele werkplekken deze zijn verdeeld in drie domeinen over drie verdiepingen.

Koopmans Bouw & Ontwikkeling

Door de flexibele werkomgeving wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare vierkante meters en kon het gehele programma worden gerealiseerd, zo bespaart Koopmans behoorlijk op de huisvestingskosten.

Het bestaande kantoorgebouw met traditionele kantoorcel indeling en een centraal gelegen ganggebied heeft een totale metamorfose ondergaan. Voor het realiseren van een prettige werkomgeving dienen de verlichting, akoestiek en klimaat optimaal worden uitgevoerd; zo zijn er nieuwe akoestische plafonds aangebracht; is er een duurzaam verlichtingsplan met daglichtregeling en wordt de koeling en verwarming middels plafond inductie units geregeld.

Iedere verdieping is uitgerust met een huiskamer, lockerkasten, concentratie- en overlegruimten en samenwerkplekken. Om de ruimte visueel te ‘breken’ zijn er, waar voorheen het gangpad was, nu sculpturale meubelunits voorzien in de vorm van een ‘skyline’.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Marssteden 66
  • Plaats Enschede
  • Projecttitel Koopmans Bouw & Ontwikkeling
  • Projectarchitect(en) Hans Marechal
  • Toeleveranciers false
  • Programma revitalisatie, verduurzamen, herinrichten bestaand kantoorgebouw
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 01-05-2013
  • Opdrachtgever Koopmans TBI Bouw
  • Ontwerpbureau M+R interior architecture
Reageer op dit artikel