Project

Kantoorinterieur met karakter: Office v2.0 van Emma architecten

Geen categorie

Hedendaagse kunst, vintage meubilair en hergebruikte materialen in een advocatenkantoor? Dat is zeker goed mogelijk! Emma Architecten bewijst dit in haar recent opgeleverde Office v2.0, het nieuwe kantoor van advocatenfirma Corten De Geer in Amsterdam.

Kantoorinterieur met karakter: Office v2.0 van Emma architecten

Office v2.0 van Corten de Geer is gehuisvest in ‘de Groene Draeck’,  aan de noordzijde van het IJ. Deze wijk is de laatste tijd nogal in ontwikkeling en kent een grote verscheidenheid aan nieuwe initiatieven en herbestemming van de bestaande gebouwen. Het industrieel ogende pand ‘de Groene Draeck’ is in 1953 gebouwd als scheepswerf, maar is in 1995 herbestemd tot kantoorgebouw. Het dankt zijn naam aan het bekende zeilschip van onze voormalige koningin, dat op haar beurt weer is vernoemd naar het roemruchte schip van luitenant-admiraal Piet Hein, ‘de Vliegende Groene Draeck’ uit 1623. Deze geschiedenis van hergebruik, zowel in naamgeving als in gebouwgebruik, was de inspiratie voor  Emma Architecten voor dit bijzondere ontwerp.

Corten De Geer is een jong bedrijf dat volop in ontwikkeling is. Een nieuw kantoor met een groter oppervlak was nodig om de groei te kunnen accommoderen. Deze ruimte werd gevonden in hetzelfde gebouw. Emma werd benaderd om onderzoek te doen naar een passende werkomgeving en deze vervolgens te ontwerpen en uit te voeren.

Emma Explore

Het onderzoek werd geleid door Marten de Jong van Emma Explore, de onderzoekstak van het architectenbureau. Naar aanleiding van gesprekken met de partners van de firma, werd een ruimtelijk concept en interieurontwerp ontwikkeld. In amper drie maanden werd het ontwerp gerealiseerd onder supervisie van Emma Architecten. Het resultaat is anders dan men zou verwachten bij een advocatenkantoor.

Collage

Office v2.0 bestaat uit een mix van hergebruikte interieur- en bouwelementen: oude raamkozijnen, kunstgras vloerdekking, industriële lampen, stoelen uit de jaren vijftig en de typische grijze archiefkasten. Aan deze collage van elementen werd vervolgens ook nog de hedendaagse kunstcollectie van de firma toegevoegd.

Persoonlijk interieur

Het resultaat is een transparante werkomgeving die de onderlinge communicatie tussen de werknemers gunstig beïnvloedt. Uniek, duurzaam en zowel hedendaags en strak als klassiek en monumentaal. De vaardigheid van Emma Architecten om uit iets gewoons iets bijzonders te creëren is zichtbaar in elk detail. Office v2.0 is verrassend interieurproject met een persoonlijk karakter.

Foto's

Ontwerp en realisatie

 • Adres Grasweg 63-65
 • Plaats Amsterdam
 • Projecttitel Kantoorinterieur met karakter: Office v2.0 van Emma architecten
 • Projectarchitect(en) Marten de Jong
 • Toeleveranciers false
 • Bruto vloeroppervlakte (m2) 500 m2
 • Voorlopig ontwerp 01-01-2013
 • Definitief ontwerp 01-01-2013
 • Aanvang bouw 27-02-2014
 • Oplevering 01-12-2013
 • Opdrachtgever Corten de Geer Advocaten
 • Ontwerpbureau Emma Architecten
Reageer op dit artikel