Project

Isala Zwolle – interieur

Geen categorie

Isala Zwolle is het nieuwe ziekenhuis in Zwolle. Een hedendaags innovatief, duurzaam en daardoor toekomst gericht ziekenhuis. Medische zorg van hoogstaande kwaliteit wordt geleverd in een zinrijke omgeving . Door het gebruik van zachte kleuren, natuurlijke materialen en veel groen heeft het gebouw een positieve invloed op het welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers.

Isala Zwolle – interieur

Het interieurontwerp en het architectonisch ontwerp van het ziekenhuis vormen één geheel. Kleur, materiaal, en landschap worden ingezet om mensen zich prettig te laten voelen, en stress te reduceren. Dat is belangrijk, zeker in een ziekenhuis. Geen lange witte gangen met kunstlicht, maar een gang met uitzicht op de tuin, met informele bankjes onder grote planten, om even uit te rusten of om na te praten.

Al bij de binnenkomst van het ziekenhuis voel je aangenaam verwelkomd. De kolommen in de ontvangsthal lijken wel op bomen. Vides in en langs vloeren geven doorzicht en laten het licht diep in de ruimte doordringen. Planten kunnen hoog groeien. De wanden zijn in elkaar overlopende zachte tinten kleuren, en doen weldadig aan. Het is een intieme ontvangsthal.

De natuur en de verbinding met de buitenomgeving zijn inspiratiebronnen geweest voor dit ontwerp, het omgaan met binnen en buiten. Ben je in het atrium binnen of buiten? Je bent buiten maar voelt de beschutheid van binnen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Dokter van Heesweg 2
  • Plaats Zwolle
  • Projecttitel Isala Zwolle - interieur
  • Projectarchitect(en) Max van Huut, Frank Burger, Marc Verlaan
  • Toeleveranciers false
  • Programma nieuwbouw algemeen topklinisch ziekenhuis voor 859 bedden
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 30-08-2013
  • Oplevering 20-02-2013
  • Opdrachtgever Isala projectbureau nieuwbouw
  • Ontwerpbureau Architectenbureau Alberts & Van Huut, a/d amstel architecten, Alberts, Van Huut & Partners
Reageer op dit artikel