Project

Interieurontwerp van Hofman Dujardin

Geen categorie

Het advocaten- en notarissen kantoor BarentsKrans is dit jaar verhuisd naar een volledig gerenoveerd pand aan het Lange Voorhout in Den Haag. Hofman Dujardin Architecten uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie, het interieur en de inrichting. In samenwerking met projectmanagementbureau CBRE is een maatpak gerealiseerd.

Interieurontwerp van Hofman Dujardin

 

Het gebouw De Zeven Provinciën uit de jaren vijftig telt in totaal 5200m2 over zes bouwlagen. Het pand bestaat uit een voorhuis met een statige natuurstenen voorgevel aan het Lange Voorhout en een achterhuis aan de Hoge Nieuwstraat. In het hart van het gebouw bevinden zich twee atriums.

Verbinden van atriums

Het ontwerp van Hofman Dujardin Architecten is gebaseerd op het openen en verbinden van de twee centrale atriums. In het hart van het gebouw is een open transparante ontmoetingszone gecreëerd met aan weerszijden twee royale ruimtelijke atriums.

 
Een van de ruimtelijke atriums. Fotograaf Matthijs van Roon

Ontmoetingsgebied

In dit ontmoetingsgebied zijn de vloer, de plafonds en de meubels uitgevoerd in  eikenhout. Hier bevinden zich de receptiebalie, de lobby, de nieuwe stalen trap en de verlengstukken van de bibliotheek en de koffiebar.

Entree

De begane grond is een open transparante ruimte met een warme en uitnodigende sfeer. Eikenhouten tafels worden afgewisseld met vloerkleden en stoelen met een rustige kleurstelling. De marmeren vloer van de entree zorgt enerzijds voor een mooi contrast met de eikenhouten ontmoetingszone en geeft anderzijds een stijlvolle uitstraling aan het entreegebied.

De overgang van de marmeren entree naar de eikenhouten ontmoetingszone. Fotograaf Matthijs van Roon

Vergaderruimtes

Naast de centrale ontmoetingszone bevindt zich aan de voorzijde het vergadercentrum. In de vergaderruimtes zijn vormgegeven met kleurrijke Vitra vergaderstoelen, neutrale tafels van notenfineer en wanden, plafond en vloer in warme kleurstellingen. Via de nieuwe donkerkleurige stalen trap in de ontmoetingszone komt men in de open vergader- en ontmoetingsgebieden op de verdiepingen. In deze ruimtes zijn ook de vloeren en de plafonds consequent uitgevoerd in eikenhout.


De kleurrijke Vitra stoelen. Fotograaf Matthijs van Roon

Verdiepingen

Op de verdiepingen in de middengebieden bevinden zich de koffiepantry’s en de open vergaderplekken. Vanuit dit middengebied is er een sterke relatie met de atriums. Op de verdiepingen bevinden zich de gesloten werkkamers en de open  werkplekken van het secretatriaat. Ook hier is er gekozen voor een neutrale lichte natuurlijke kleurstelling afgewisseld met kleurrijke stoelen. Op de bovenste verdieping bevindt zich het nieuwe restaurant met een free flow uitgifte opstelling en een interieur met natuurlijke lichte warme materialen en kleuren.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

 • Adres Lange Voorhout 3
 • Plaats Den Haag
 • Projecttitel Interieurontwerp van Hofman Dujardin
 • Adviseur installaties Halmos Adviseurs, Den Haag
 • Adviseur akoestiek Peutz, Zoetermeer
 • Aannemer Du Prie bouw & ontwikkeling, Leiden
 • Bouwmanagement Arcadis, Arnhem
 • Toeleveranciers false
 • Bruto vloeroppervlakte (m2) 5200 m2
 • Aanvang bouw 17-06-2013
 • Oplevering 01-01-2013
 • Opdrachtgever BarentsKrans advocaten en notarissen
 • Ontwerpbureau Hofman Dujardin Architecten
Reageer op dit artikel