Project

Huize Vreeburg

Geen categorie

Op de hoek van de samenkomst van twee historische dorpslinten, de Dorpsstraat en de Burg. Woltersstraat, ligt Huize Vreeburg. Dit statige pand is gebouwd in 1880 en is in de beginjaren gebruikt als postkantoor van Rosmalen. Later is het gehele pand als woonhuis in gebruik genomen.

Huize Vreeburg

 

In 2011 wordt het pand gekocht door SonderJansen, een internationaal handelskantoor in gevriesdroogd fruit en groente. In het bedrijf zijn 6 tot 8 mensen werkzaam die, als op een handelsvloer, de hele dag visueel contact met elkaar moeten hebben. Naast deze open werkruimte zijn er ook besloten ruimtes nodig: vergaderruimte, directiekantoor en slaapruimtes voor de buitenlandse klanten die hier kunnen overnachten. Hiervoor wordt het statige, maar sobere huis, volledig gerestaureerd. Omdat het bestaande huis, een klassiek herenhuis, alleen kleine kamers heeft, wordt in de tuin een nieuw paviljoen geplaatst. Een zwevende betonnen vloerplaat draagt de asymmetrische houtenconstructie. Hierop wordt de dakplaat gelegd. Tussen dak- en vloerplaat wordt gebogen glas geplaatst zodat optimaal genoten kan worden van het omringende groen. Om zoninstraling en opwarming in de zomer zoveel mogelijk te voorkomen kraagt het dak ver uit over de gebogen glaswanden. Het glazen paviljoen is door een gemetselde gang verbonden met het bestaande huis. Een groot raam in de verder gesloten straatgevel, geeft weer even zicht op de drukke buitenwereld voordat de werkruimte betreden wordt en men zich terugtrekt in deze rustgevend ruimte in het groen.

 

fotografie: Rene de Wit

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Dorpsstraat 66
  • Plaats Rosmalen
  • Projecttitel Huize Vreeburg
  • Projectarchitect(en) Geert Bosch, Annemariken Hilberink
  • Aannemer Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling
  • Interieurarchitect HilberinkBosch architecten; ontwerp tafels Roderick Vos
  • Landschapsarchitect Anne Laansma
  • Bouwmanagement Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen, Rosmalen
  • Toeleveranciers false
  • Programma Kantoor
  • Voorlopig ontwerp 11-06-2014
  • Definitief ontwerp 11-06-2014
  • Aanvang bouw 11-06-2014
  • Oplevering 01-02-2014
  • Opdrachtgever SonderJansen
  • Ontwerpbureau HILBERINKBOSCH architecten
Reageer op dit artikel