Project

Huis Meijer in Almelo door Van der Jeugd Architecten

Geen categorie

Deze uit schoonwerkbeton opgetrokken woning bevindt zich in de nieuwe woonwijk Hegeman in Almelo, aan het kanaal met vrij zicht op het bos en de weilanden. Opvallend aan de woning zijn een strategisch gepositioneerde wand en de dakopeningen. Hierdoor is het uitzicht optimaal en valt het daglicht op een bijzondere manier binnen.

Huis Meijer in Almelo door Van der Jeugd Architecten

Doordat de hemelwaterafvoeren, het leidingwerk en het elektra door Van der Jeugd Architecten zijn weggewerkt, is een haast grafische sculptuur ontstaan. De raamopeningen, de balkons en de buitenruimte creëren enerzijds verschillende vergezichten vanuit de woning, maar ze zijn tevens belangrijk voor de verschijningsvorm van de woning.


Interieur Fotograaf Ruud van der Koelen 

Interieur

Bij het organiseren van het woonprogramma zijn vooral het uitzicht en de daglichtinval van belang geweest. Dit heeft geleid tot een woning van drie verdiepingen en vier ruimtelijke niveaus. De begane grond is een split-level verdieping en bestaat uit een aantal plekken met een eigen karakter, die tegelijkertijd met elkaar in contact staan.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Veldzicht 11
  • Plaats Almelo
  • Projecttitel Huis Meijer in Almelo door Van der Jeugd Architecten
  • Projectarchitect(en) Paul van der Jeugd
  • Adviseur installaties Vasterink installatiebureau, Weerselo
  • Aannemer betonwerk: Aannemingsbedrijf Platenkamp, Borne afbouw:Combibouw Almelo, Almelo
  • Bouwmanagement Ingenieursbureau Bartels, Enschede
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 254 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 221 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-11-2006
  • Definitief ontwerp 01-04-2007
  • Aanvang bouw 02-05-2011
  • Oplevering 01-02-2008
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 400.000 euro excl. btw.
  • Opdrachtgever Familie Meijer, Almelo
  • Ontwerpbureau Van der Jeugd Architecten, Enschede
Reageer op dit artikel