Project

Hoofdkantoor Capgemini Utrecht – Ibelings van Tilburg architecten

Geen categorie

Aan de oostzijde van Leidsche Rijn Centrum Noord, parallel aan de A2, is een doorlopende kantorenwand geprojecteerd, die als geluidsbuffer voor de achterliggende bebouwing functioneert. Het hoofdkantoor voor Capgemini vult daarvan het zuidelijk deel van de kantorenwand, direct naast het NS-station, van in.

Hoofdkantoor Capgemini Utrecht – Ibelings van Tilburg architecten

 

 

Capgemini is een van de grootste ICT-dienstverleners te wereld. De Nederlandse vestiging van het bedrijf verhuisde in april 2013 van Utrecht Papendorp naar Leidsche Rijn.

Het gebouw voor Capgemini volgt de rooilijn van de Reykjavikstraat en de A2. Met het oog op de geluidswerende functie is de bouwhoogte minimaal 20 meter hoog.
De structuur van het gebouw bestaat uit twee langgerekte volumes van 172 meter lang en 16,2 m breed met dwars daarop drie overspanningen van 14,4m breed. Tussen de volumes liggen patio’s, waarvan er twee overdekt zijn en het atrium en de entree vormen, de derde vormt een binnentuin.

De hoofdentree ligt aan het stationsplein genaamd; Reykjavikplein. De hoofdentree is ruimtelijk verbonden met het atrium op de eerste verdieping, waarin o.a. het restaurant gevestigd is. Het atrium kijkt uit op de snelweg en de Reykjavikstraat.
De kop van het Reykjavikplein wordt begrensd door één gevel opgebouwd uit een driedeling van plint, romp en een verbijzonderde bovenste laag. Op de begane grond, aan het plein, zijn de auditoria met foyer gehuisvest.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Reykjavikplein 1
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel Hoofdkantoor Capgemini Utrecht
  • Projectarchitect(en) Marc Ibelings
  • Toeleveranciers false
  • Programma 24.738 m2 bvo/ 21.000 m2 vvo kantoor
  • Aanvang bouw 03-09-2014
  • Oplevering 01-05-2014
  • Opdrachtgever AM Real Estate Development Utrecht
  • Ontwerpbureau Ibelings van Tilburg architecten
Reageer op dit artikel