Project

Het Bushok

Geen categorie

Midden in het plassengebied tussen Loosdrecht en Kortenhoef is een smoezelige snackbar vervangen voor een atelier annex galerie. Het cortenstalen gebouwtje is geplaatst op een betonnen kelder. Beide onderdelen zijn volledig geprefabriceerd, met diepladers vervoerd en vervolgens ter plekke samengevoegd.

Het Bushok

Midden in het plassengebied tussen Loosdrecht en Kortenhoef is een smoezelige snackbar vervangen voor een atelier annex galerie. Het cortenstalen gebouwtje is geplaatst op een betonnen kelder. Beide onderdelen zijn volledig geprefabriceerd, met diepladers vervoerd en vervolgens ter plekke samengevoegd. De zuidgevel is voorzien van een groot geperforeerd luik (lengte 7,5 meter). Behalve dat het luik toont wanneer de galerie open ofwel gesloten is, kan het als zonwering gebruikt worden. In gesloten toestand werkt het luik ook als een vitrage waardoor in rust gewerkt kan worden. De perforaties zorgen voor een mooi gefilterd licht. Het patroon refereert aan de rietkragen langs de omliggende plassen. Het cortenstaal is zowel opvallend als ingetogen in dit mooie landschap.

Door het royale trapgat bereikt voldoende daglicht de werkruimte in de kelder. In de kelder is behalve een groot werkblad ruimte voor de ovens, opslag en sanitair. De begane grond kon zodoende leeg en licht blijven. Over de volle lengte aan de achtergevel is een laag meubel gemaakt dat gebruikt wordt om te werken en/of te exposeren. Bij mooi weer staan de beide schuifdeuren open en is de expositieruimte direct gekoppeld aan het terras.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Moleneind 85
  • Plaats Kortenhoef
  • Projecttitel Het Bushok
  • Projectarchitect(en) K.J. Borren A.J. Staalenhoef
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 48
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 40
  • Programma atelier expositieruimte
  • Voorlopig ontwerp 12-11-2013
  • Definitief ontwerp 12-11-2013
  • Aanvang bouw 26-07-2013
  • Oplevering 31-08-2012
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Borren Staalenhoef Architecten BV bna
Reageer op dit artikel