Project

Eigentijdse uitbreiding en renovatie Amsterdamse Schoolwoning – Jasper Grool · Architect

Interieur

Een typische begane grondwoning in de Amsterdams Schoolbuurt de Rivierenbuurt is door Jasper Grool Architect uitgebreid met een moderne aanbouw en tevens volledig gerenoveerd. Middels een slimme en logische plattegrond is de woning optimaal ruimtelijk, licht en functioneel geworden

toelichting door Jasper Grool · Architect

Doorzonwoning

De breedte van de woning maakte het mogelijk om aan één kant een leefruimte te maken van straat naar tuin, en aan de andere kant alle slaapkamers en overige ruimten te organiseren. De extra ruimte die de aanbouw opleverde is ingezet om drie duidelijke plekken te maken: zitruimte aan de straat, de keuken in het midden en de eetruimte aan de tuin. De metalen harmonicapui aan de tuin geeft maximaal licht en contact met de buitenruimte.

Peter van der Knoop Architectuurfotografie

Centrale hal

De van oudsher lange gang is verdwenen, en de extra ruimte is gegeven aan een hoofdslaapkamer. Door het maken van een ruime karakteristieke tussenhal met hoge stalen deuren ontstond een heldere ontsluiting naar alle overige ruimtes, zoals slaapkamers, badkamer, toilet en bergruimtes. Bovendien geeft het vanuit allerlei plekken in de woning doorkijkjes naar de verschillende ruimten en de tuin.

Peter van der Knoop Architectuurfotografie

Eigentijds met klassieke tint

De woning is modern afgewerkt, waarbij enkele klassieke details in vloer, wand en plafond voor de balans zorgen. Dit is doorgevoerd in het meubilair, waarbij de voorliefde voor zorgvuldig gekozen meubels en kunst in harmonie met het ontwerp is.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Eigentijdse uitbreiding en renovatie Amsterdamse Schoolwoning
  • Projectarchitect(en) Jasper Grool
  • Aannemer Hensen Bouw, Naarden
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 108
  • Programma Wonen
  • Opdrachtgever particulier
  • Ontwerpbureau Jasper Grool · Architect, Amsterdam
Reageer op dit artikel