Project

ARC18: De Restauratie café & brasserie Eindhoven – Studio Linse

Interieur

Voor deze letterlijke ‘restauratie’ hebben we met veel respect voor de architectuur een tijdloos en ingetogen interieur neergezet. De iconische ontmoetingsplek op het station Eindhoven is opnieuw tot leven gekomen, maar dit keer in een nieuw jasje.

Toelichting: Studio Linse De beroemde monumentale “Transistorradio” van Eindhoven is naar ontwerp van Studio Linse verbouwd tot een uitnodigende brasserie. Met een knipoog naar het verleden door de originele Gispen stoelen terug te plaatsen maar deze keer op een lichte terrazzovloer die het horizontale met het verticale verbindt in vast meubilair en bar.

beeld David Dillen

Het is een monolithisch ontwerp van eenvoud en transparantie, grafisch en helder met gekoesterde elementen als de gerestaureerde kroonluchters en nieuw ontworpen lampen, banken en counter. Het restaurant is 240m2 groot en heeft rond 80 zitplaatsen.

beeld David Dillen

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Stationsplein 23
  • Plaats Eindhoven
  • Projecttitel De Restauratie café & brasserie
  • Projectarchitect(en) Paul Linse en Tinka Heinzel
  • Medewerkers Rinaldo Biemolt en Lonneke de Waard
  • Aannemer Hekker interieurbouw, Sassenheim
  • Programma Horeca
  • Opdrachtgever Albron, De Meern
  • Ontwerpbureau Studio Linse, Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel