Project

de Armset

Geen categorie

Wat doet men met een oude bureaustoel? Ons belangrijkste advies is: Zorg voor een circulaire productie. Verplicht je als fabrikant om stoelen tegen een vaste prijs terug te nemen of via een systeem van statiegeld. Ontwerp de stoelen zodanig dat hergebruik van onderdelen een standaard procedure is. Afval alleen in noodgevallen en zelfs daaraan is te ontkomen.

de Armset

De periode tussen actief gebruik en terugname door de fabrikant biedt mogelijkheden voor studenten en ander volk dat zich geen dure spullen kan veroorloven, om hier iets mee te doen. Ons “principe” voorstel gaat uit van eenvoudige doe-het-zelf middelen om veranderingen aan te brengen. Via de eigen creativiteit eenvoudige functies toevoegen.

Ons uitgangspunt daarbij is de ontwikkeling van een “ARMSET”, een onderdeel dat aan de armleuning kan worden bevestigd. Aan die “ARMSET” kunnen dan weer diverse zelf verzonnen onderdelen worden bevestigd. Onze getekende oplossing is slechts een suggestie.

De “ARMSET” dient aan diverse soorten armleuningen te kunnen worden gemonteerd via nader te ontwikkelen intermediaire onderdelen. Zo kun je een bureaustoel omvormen tot een stoelbureau. Of als muziek- of gamecentrum.

Het ontwerp van de “ARMSET” is gebaseerd op een geëxtrudeerd aluminium profiel waarin een aantal bevestigingspunten aan de bovenzijde en zijkant is aangebracht. Via de intermediaire bevestigingselementen ontstaat er een schuifmechanisme. Zie verder de schetsen en het (eenvoudige) model.

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel de Armset
  • Projectarchitect(en) Jan Brouwer
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 14-10-2014
  • Oplevering 15-10-2014
  • Ontwerpbureau Brouhaus
Reageer op dit artikel