Project

Centrum Kinderhandel Mensenhandel

Geen categorie

Architectonisch ontwerp van het Centrum Kinderhandel Mensenhandel: een energieneutraal behandelcentrum voor slachtoffers van internationale mensenhandel met ruim 3500 m2 aan behandelruimtes, klaslokalen, kinderopvang en 32 appartementen. De gevel is bekleed met robuust weervast geperforeerd staal met een oosters patroon. Het energieneutrale gebouw gebruikt regenwater voor de toiletten en wordt verwarmd met zonne-energie en biogas.

Centrum Kinderhandel Mensenhandel

Ontwerp, technische uitwerking en directievoering van een energie- en waterneutraal opvanghuis en behandelcentrum voor slachtoffers van internationale kinder- en mensenhandel.
Ruim 3500 m2 programma gehuld in een strak ontworpen gebouw bekleed met robuust weervast geperforeerd staal.

32 appartementen, groepswoonkamers, kantoren, behandelkamers, klaslokalen en kinderopvang. Het gebouw maakt geen gebruik meer van fossiele brandstoffen. Het gebouw wordt verwarmd middels een warmtekrachtkoppeling die draait op biogas dat gewonnen wordt uit de nabijgelegen rioolwaterzuivering. Naast warmte wordt met deze WKK ook elektriciteit opgewekt. Zonnepanelen op het dak voorzien in de elektriciteitsbehoefte buiten het stookseizoen.

Het gebouw is daarnaast nagenoeg onafhankelijk van leidingwater. Regenwater wordt opgevangen in een buffervat en gebruikt voor het draaien van de was en het spoelen de toiletten. Douche en tapwater dient in Nederland verplicht leidingwaterkwaliteit te zijn. In totaal wordt het gebruik van leidingwater daarmee gereduceerd tot slechts 1/2 de deel van reguliere gebouwen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Holstmeerweg 1b
  • Plaats Leeuwarden
  • Projecttitel Centrum Kinderhandel Mensenhandel
  • Projectarchitect(en) Beatrice Montesano
  • Toeleveranciers false
  • Programma 32 zorgappartementen, 2 groepswoonkamers, kantoren, behandelruimten, kinderopvang en klaslokalen
  • Voorlopig ontwerp 20-08-2015
  • Definitief ontwerp 20-08-2015
  • Aanvang bouw 20-08-2015
  • Oplevering 23-10-2014
  • Opdrachtgever Fier Fryslân
  • Ontwerpbureau KAW architecten
Reageer op dit artikel