Project

ARC19: Ubu Chair – PLANQ

Interieur

Het ontwikkelen van een stapelbare stoel die staat voor het creëren van een milieubewustzijn door ‘Contemporary Design’ zoals we het kennen te combineren met materiaal oplossingen van morgen; Experience Design.

‘Ubu’ is een afkorting van het woord ubuntu dat ‘menselijkheid voor anderen’ betekent. En dat is ook waar deze stoel voor moet staan. De stoel staat voor het creëeren van een betere wereld voor morgen door een bewustzijn te creëren; Experience design.

Voor de zitting en rug van de stoel zijn om precies te zijn 7.2 oude spijkerbroeken nodig. Door het materiaal dat wij hebben ontwikkeld door oud textiel te combineren met biobased bindmiddel op basis van aardappelzetmelen creëren we een multifunctionele oplossing voor 1 van de meest schadelijke industrieën wereldwijd; de textiel industrie. Op deze manier creëren we niet alleen een duurzaam verhaal dat schuil gaat achter de stoel, de stoel is zelf ook daadwerkelijk onderdeel van de oplossing voor al het textiel afval. Zo wordt er ook 9765 liter aan schoon drink water bespaard door gebruik te maken van gerecyclede jeans in deze stoel.

De De Ubu chair is stapelbaar en ontworpen om een brug te slaan tussen hedendaags design en innovaties voor de wereld van morgen. Het hedendaags ontworpen massief houten frame, met verfijnde details zoals botverbindingen en massief gebogen hout omarmt de rug en zitting die zijn gemaakt van gerecycled textiel. Het hout frame komt standaard in massief Eiken en Noten hout. De rug en zitting worden naast oude jeans ook van oude leger uniformen, juten koffie zaken, ziekenhuis uniformen, bankier kostuums en stewardess uniformen gemaakt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Minervahavenweg 5
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Ubu Chair
  • Projectarchitect(en) Anton Teeuw, Dennis Teeuw
  • Medewerkers Pedro Salgado
  • Opdrachtgever Planq, Rezign collectie
  • Ontwerpbureau Design Studio Planq, Sliedrecht
Reageer op dit artikel