Project

ARC19: Tiny Beach House Den Haag – Global Architects

Interieur

De opdrachtgevers hadden de wens om hun bestaande woning van 160 m2 te verhuren en hun droom te realiseren in een voormalig vissershuisje van 55 m2 in een hofje in Scheveningen. Tiny Beach House, de ontwerpopgave voor de renovatie van dit voormalig vissershuisje aan de Ankerstraat te Scheveningen had als doel zowel het vakantiegevoel van de locatie als de ervaring van de ruimte op een efficiënte en eigentijdse manier vorm te geven.

Toelichting door Global Architects – De begane grond van Tiny Beach House omvat de woonkamer en de eetkamer. De keuken en de trap uitgevoerd als meubelstuk in minimalistische stijl, zorgen voor de benodigde opslagruimte. Zo herbergen deze een verborgen ijskast, opslag voor de oven en boekenplanken.

Een heldere verdeling in de functionaliteit en het terugbrengen van de schaal van de ruimte zijn bereikt zonder afbreuk te doen aan het interieur. De functie van de woonkamer en van de eetkamer wordt extra benadrukt doordat het schitterend gerestaureerde houten balken plafond zich boven de woonkamerontvouwt en het gestucte plafond van de daarboven gelegen uitbouw op de 1e verdieping zich boven de eetkamer en keuken ontvouwt.

De beige met leem gestucte muren, de witte plafonds van de stucwerk en de originele houtenbalken structuur en de betonnen vloer van micro-cement geven het interieur een frisse lichte beachy uitstraling. De betonnen vloer loopt door in het plaatsje, waardoor de binnenbuiten relatie extra wordt benadrukt. Tevens doordat de schuifpui van Tudor maximaal open kan.

Het resultaat is een woonervaring die een gevoel van vrijheid oproept, bekroond met een comfortabel binnenklimaat door de toepassing van ecologisch duurzame bouwkundige principes.
De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie:
– na-isolatie wanden met houtvezelplaten en leemstucwerk
– plaatsingen dubbel glas
– vervangingen ketel voor vloerverwarming op pv-panelen
– LED-verlichting
– gasloos

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Ankerstraat
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Tiny Beach House
  • Projectarchitect(en) Arthur S. Nuss, Tomas Beranek, Ivo Oosterbaan
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 60
  • Ontwerpbureau Global Architects

Locatie

Reageer op dit artikel