Project

ARC19: ‘Micro Polis’: de business-community van Microsoft – D/DOCK

Interieur

Microsofts ‘Micro Polis’ is het eerste kantoor dat ontworpen is zonder bureaus in gedachten met hybride werkplekken en de sfeer van hotelsuites: open en transparant, multifunctioneel en flexibel, gebaseerd op community gedachtegoed en dagelijkse rituelen. Het is een smart building en social hub; een gedeeltelijk publieke ruimte waar medewerkers, partners, start-ups, scale-ups, klanten, studenten en kinderen leven en werken.

Toelichting door D/Dock – Het ontwerp is gebaseerd op de bewezen D/DOCK Healing Offices methode in combinatie met Microsofts missie om d.m.v. een digitale transformatie bij te dragen aan een betekenisvolle wereld. Verbinding en technologie staan daarbij centraal. Binnen de smart building is alles verbonden met elkaar en worden data verkregen om ruimtes zo duurzaam mogelijk te benutten en het personeel persoonlijk advies te geven. Het gebouw stimuleert de gezondheid en het geluksgevoel van haar bewoners, gebruikers en bezoekers.

In de oude situatie was het kantoor-oppervlak 10.000m2 voor de medewerkers. Na de transformatie is 6000m2 open voor publiek. Het ontwerp is dus niet gebaseerd op een werkplek per persoon, maar op hybride gebruik en op de parameters van de omgevingspsychologie. Medewerkers komen hier bijna alleen nog naar kantoor om met collega’s en klanten samen te werken.

Micro Polis is verdeeld in twee hoofdzones:

MOTHERBOARD
De begane grond is een publiek toegankelijke ruimte met de HoloSuite als eye catcher. De HoloSuite is DE digitale transformatie, hier krijgt de bezoeker een complete 5D ervaring. Het geheel is een ‘intelligente’ omgeving waar data wordt verkregen, uiterst flexibel en volledig hybride. Een gedeelte is ingericht voor educatie waar scholen en instellingen gebruik van kunnen maken. Het in het oog springende theater (de Stage) bij de entree is te huur voor presentaties en evenementen. .

HOME FLOORS
Deze twee verdiepingen zijn het beveiligde deel voor het personeel. Ontworpen op basis van de mate van activiteit; van een drukke Meet & Greet Lounge, via een vloeiende Collaboration-zone, tot het stille zen-gedeelte (de Silent Lounge) met een groene wand.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Evert van de Beekstraat 354
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel 'Micro Polis': de business-community van Microsoft
  • Projectarchitect(en) D/DOCK
  • Medewerkers D/DOCK
  • Adviseur constructie Royal Haskoning
  • Adviseur installaties Deerns Nederland
  • Aannemer Verwol Complete Interieur Realisatie
  • Interieurarchitect D/DOCK
  • Toeleveranciers Steelcase • PPS • Perspekt • BIC • MaakHenk • Co van der Horst
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 8000
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 7400
  • Aanvang bouw februari 2018
  • Oplevering december 2018
  • Opdrachtgever Microsoft Nederland
  • Ontwerpbureau D/DOCK
Reageer op dit artikel