Project

ARC19: Kantoor in monumentaal pand West-Friesland – Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur

Interieur

Herbestemming van een monumentaal ULO schoolpand naar een modern kantoorpand. Hierbij stonden ruimtelijkheid, contact tussen de verschillende teams en behoud van de oorspronkelijke waarde van het pand centraal.

Toelichting door Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur – Dit prachtige monumentale pand, een oud ULO schoolgebouw in West Friesland, was de perfecte basis voor de uitdaging die ons eind 2017 voorgelegd werd door onze klant; “We willen een open kantoorstructuur waarin onderling contact centraal staat, we binnen verschillende teams goed kunnen samenwerken en de akoestiek perfect is.” Het resultaat staat!

Het was een project van reageren op en toevoegen van een ruimtelijke structuur en kwaliteit zonder voorbij te gaan aan de oorspronkelijke waarde van het pand.

In goed overleg met de gemeente en de monumenten commissie hebben bijna alle oude lokalen een sparing gekregen waarin een glazen boxen zijn gerealiseerd. Deze glazen boxen zorgen voor mooie visuele doorzichten waardoor de oude lokalen nu volwaardige kantoorruimtes zijn geworden. De combinatie van deze glazen boxen, de witte gietvloer, hoge ronde stalen kozijnen en het monumentale karakter zorgen voor een overtuigend contrast, die tevens een enorme ruimtelijke kwaliteit heeft.

Leuke gimmick is de audio- visuele vilten wand in één van de kantoren en zeker ook de fitnessruimte die is voorzien van een op maat gemaakt fitness rek, met daarbij een bronzen spiegel box waar de sanitaire voorzieningen zich bevinden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Draafsingel 37
  • Plaats Hoorn
  • Projecttitel Kantoor in monumentaal pand West-Friesland
  • Projectarchitect(en) T van Leeuwen & S de Kreij
  • Adviseur constructie Berkhout Tros Bouwadviseurs B.V. Alkmaar
  • Adviseur installaties Elektrotechniek Baars Zwaagdijk
  • Aannemer Aannemersbedrijf West Friesland B.V.
  • Interieurarchitect Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur B.V.
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 350m2
  • Ontwerpbureau Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur B.V.

Locatie

Reageer op dit artikel