Project

ARC16: Interieur innovatiecentrum Enexis – Inbo

Geen categorie

Het nieuwe innovatiecentrum van Enexis is opgeleverd en in gebruik genomen. In LAB.073 is iedereen welkom die met Enexis wil meedenken over de (ruimtelijke) impact van de energietransitie. De verbouwing en inrichting van het voormalige 50kV station is ontworpen vanuit de circulaire gedachte. Er is zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van wat er al was. Het project is binnen korte tijd met beperkt budget gerealiseerd.

ARC16: Interieur innovatiecentrum Enexis – Inbo

Het monumentale gebouw kreeg haar industriële karakter terug door verlaagde plafonds en binnenwanden te verwijderen. Binnen de robuuste kwaliteit en karaktervolle structuur is met een aantal gerichte ingrepen een nieuwe sfeer gecreëerd, die tegelijk recht doet aan de historie.

 

Flexibel

Het hart van het innovatiecentrum is het café, een flexibele ruimte voor werken, ontmoeten en ontspannen. De oude transformatorhal is getransformeerd tot ruimte voor presentaties, exposities en bijeenkomsten. Een knalgele tribune kan over de oude rails naar buiten worden geschoven om multifunctioneel gebruik mogelijk te maken.

 

Hergebruik

Daar waar vroeger transformatoren herrie stonden te maken, zijn nu stilte-, overleg- en belplekken gemaakt. In het interieur zijn veel meubels hergebruikt, aangevuld met 2e hands aangeschafte inrichtingselementen. Het verouderde gebouw heeft een ware metamorfose ondergaan naar een bijzondere werkomgeving om te inspireren, co-creëren en realiseren.

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Orthen 63
  • Plaats Den Bosch
  • Projecttitel ARC16: Interieur innovatiecentrum Enexis - Inbo
  • Aannemer Stam + de Koning
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3.600 m2
  • Aanvang bouw 12-08-2016
  • Oplevering 01-02-2016
  • Opdrachtgever Enexis
  • Ontwerpbureau Inbo
Reageer op dit artikel