Project

Flow Traders Amsterdam – Team V Architectuur

Interieur

Team V heeft een uitgesproken en aanpasbaar ontworpen voor de Amsterdamse vestiging van Flow Traders, een internationaal Trading House met meer dan 190 werknemers dat o.a. handelt in aandelen en valuta. Het kantoor in bedrijfsverzamelgebouw INIT omvat een dealing room, trading office, lounge, koffiebar, board rooms, kantoren en een gym.

Flow Traders Amsterdam – Team V Architectuur

foto: Ewout Huibers

Binnen de strikte ruimtelijke kaders van het bedrijfsverzamelgebouw is het interieur van Flow Traders een aangename verrassing. Met een sterk kleur- en vormconcept in zowel meubelontwerp als vloerafwerking wordt een vloeiende overgang gecreëerd tussen de verschillende ruimtes en functies. De vloeiende lijnen en ronde hoeken komen overal in het kantoor terug; in de vloerbedekking, verlichting, de glazen wanden van de boardroom en vergaderruimtes, maar ook in het vaste meubilair zoals de receptiebalie en het uitgiftemeubel in de food lounge.

foto: Ewout Huibers

Een loper van verschillende rood getinte vloervlakken verbindt de diverse ruimtes met elkaar. De vaste inrichting en een groot deel van de meubels is speciaal voor Flow Traders ontworpen. Het concept is flexibel en uitbreidbaar en de vaste inrichting is eenvoudig aanpasbaar en verplaatsbaar in geval van een volgende uitbreiding of een verhuizing. Om de vloeiende lijnen te benadrukken is vooral gebruik gemaakt van rvs en wit en zwart corian, beide hoogwaardige en dus duurzame materialen.


foto: Ewout Huibers

tekst: door Team V architectuur als ARC16 Awards inzending

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Flow Traders Amsterdam - Team V Architectuur
  • Projectarchitect(en) Do Janne Vermeulen
  • Toeleveranciers false
  • Programma Dealing room, trading office, lounge, bar, boardrooms, offices en gym. Totaal 3.325 m2 bvo.
  • Oplevering 01-11-2015
  • Opdrachtgever Flow Traders
  • Ontwerpbureau Team V Architectuur
Reageer op dit artikel