Project

10 appartementen en commerciele ruimtes

Geen categorie

Aan de rand van het centrum in Valkenburg a/d Geul is als invulling in een bestaande straatwand een klein appartementencomplex met commerciële ruimtes en 6 appartementen gerealiseerd

10 appartementen en commerciele ruimtes

Op de plaats van deze invulling was voorheen een grote opening die slechts dienst deed als in- en uitrit van een groot parkeerterrein. Deze opening vormde een hinderlijke onderbreking in de straatwand. In de nieuwbouw, die de bestaande straatwand herstelt, zijn 6 appartementen op de verdiepingen realiseerd. Op de begane grond bevindt zich naast een nieuwe in- en uitrit voor het achterliggende parkeerterrein, de entrrehal voor de appartementen en een commerciële ruimte.

De rechterbelending is gelijktijdig verbouwd. Hier zijn naast een commerciële ruimte op de begane grond, op de verdiepingen 4 appartementen in een voor- en achterhuis rondom een nieuwe patio gerealiseerd.

De nieuwe invulling is terughoudend vormgegeven in een architectuur die aansluit bij de bestaande bebouwing. De vertikale raamopeningen refereren aan de maat van de raamopeningen in de omgeving. Het gebouw heeft een hardsteen plint met daarboven wit gekeimd metselwerk. De kap is uitgevoerd als een met gepatineerd zink bekleedde mansardekap. De 2 appartementen die hierin zijn ondergebracht ontvangen daglicht middels grote in zink uitgevoerde dakkapellen. De dakterassen en balkons van de appartementen liggen i.v.m. de bezonning allen aan de achterzijde. De balustrades zijn uitgevoerd met vertikale houten latten, waardoor een semi-transparant scherm is gecreëerd dat voldoende privacy biedt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Daalhemerweg 8
  • Plaats Valkenburg aan de Geul
  • Projecttitel 10 appartementen en commerciele ruimtes
  • Projectarchitect(en) ir. H.F.M.J. Verheij en ir. H.M.J. Luijten
  • Toeleveranciers false
  • Programma 6 appartementen en commerciële ruimte
  • Aanvang bouw 27-03-2014
  • Opdrachtgever Lemaco
  • Ontwerpbureau Verheij Architecten
Reageer op dit artikel