artikel

Straatmeubilair

productnieuws

Straat- of webmeubilair zijn de voorwerpen in de openbare ruimte die zorgen voor het uiterlijk en sfeer van deze plekken. Bovendien zijn ze er om de verkeersdeelnemer de weg te wijzen of te begeleiden.

Straatmeubilair

Straatmeubilair omvat verkeerzuilen, bewegwijzering, afvalbakken, parkbanken, verlichting tot aan parkeermeters en automaten. Ook eventuele groenvoorziening, wegaanduidingen, praatpalen en verkeersborden zijn van groot belang voor de uitstraling van een wijk, straat, snelweg of park. Binnen de bebouwde kom valt dit onder de hoede van de gemeentes zelf. Daarbuiten wordt dit verzorgd door de ANWB, rijkswaterstaat en de provincies.

Straatmeubilair is van groot belang voor iedereen in de samenleving, van jong tot oud. Speeltoestellen tot comfortabele zitbankjes; het nodigt mensen uit om onderdeel uit te maken van de publieke ruimte, om naar buiten te gaan en andere mensen te ontmoeten. Dankzij het meubilair wordt de openbare ruimte een prettige, schone en duidelijke plek.

Straatmeubilair - betaald 

Ontwerp en ontwikkeling

Het is niet eenvoudig om het straatmeubilair te ontwikkelen voor de publieke ruimte. Er moet namelijk rekening gehouden worden met tal van eisen. Bovendien wordt dit meubilair geconsumeerd door grote groepen mensen met allen een eigen mening en perceptie. Zo veel mogelijk mensen moeten zich aangetrokken voelen tot en toegang hebben tot het straatmeubilair. Daarom moet de juiste balans tussen stijl en functionaliteit moet gevonden worden. Daarnaast moeten de producten duurzaam zijn. Mens en milieu mogen tegenwoordig niet vergeten worden. Samengevat is maatschappijbewust meubelontwerp de draagsteen van het straatmeubilair van tegenwoordig.

Een revolutie

De afgelopen jaren heeft het straatmeubilair een flinke ontwikkeling door gemaakt. De laatste jaren is de aankleding van de publieke ruimte wat frivoler en stijlvoller geworden. Neem bijvoorbeeld de afvalbak Robusto die al enkele jaren het straatbeeld kleurt. Wie wil er nou nog die oude vuilnisbakken op straat tegenkomen? Deze revolutie heeft ervoor gezorgd dat vele bedrijven en instellingen zich bezighouden met het ontwerpen en produceren van het straatmeubilair voor de overheden. Erdi.nl is één van die bedrijven.

Meer informatie: erdi.nl/straatmeubilair 

 

 

 

Reageer op dit artikel