artikel

Het platdakraam – een nieuwe dimensie met daglicht

productnieuws

Met het platdakraam biedt FAKRO een oplossing voor donkere kamers onder het platte dak. Het dakraam zorgt voor meer lichtinval door een groot glasoppervlak, natuurlijke ventilatie, hoge isolatie en optimale veiligheid. Ervaar extra gebruikersgemak met het elektrische platdakraam DEF (winnaar Red Dot Design Award 2016) en open gemakkelijk het raam vanaf een tablet of smartphone.

Het platdakraam – een nieuwe dimensie met daglicht

 

Het platdakraam DEF met elektrische bediening bevat innovatieve technische oplossingen die gecombineerd zijn met een modern design. Door het minimalistische en strakke ontwerp valt het dakraam op binnen het totale assortiment van FAKRO dakramen. Veel natuurlijk licht, een hoge thermisch isolerende werking, de vooruitstrevende automatische bediening en een geavanceerd design; een echte eyecatcher op het platte dak.

Mogelijkheden
Het elektrische platdakraam wordt aangestuurd door het Z-Wave besturingssysteem en is daarmee probleemloos te integreren in smartphones. Dit systeem kan tevens via een app op een tablet of smartphone worden aangestuurd, dus gemakkelijk vanaf elke gewenste plek. Het raam is verder voorzien van een regensensor. Regent het buiten, dan gaat het dakraam automatisch dicht en blijft het binnen droog. Wel zo fijn.

Bescherming
Lichtinval is prettig en voelt comfortabel aan. Soms is teveel (zon)licht minder prettig en wordt een ruimte al snel warm. Zeker onder platte daken. Bescherming tegen deze warmte is dan zeer gewenst. Het ontwerp van het platdakraam laat het toe om zowel binnen- als buitenzonwering toe te passen. De buitenzonwering beschermt de binnenruimte tegen oververhitting en de binnenzonwering beschermt de binnenruimte tegen teveel zonlicht. Het voegt tevens een extra design element toe.

Kleur bekennen
Naast licht speelt kleur ook een belangrijke rol bij bijvoorbeeld het inrichten van een interieur. Niet elke kleur past bij elke (woon)stijl. FAKRO speelt hierop in en biedt de mogelijkheid om het platdakraam DEF in een RAL kleur naar wens uit te laten voeren.

Meer informatie over het FAKRO platdakraam is te vinden op de productpagina FAKRO’s platdakraam of op de leverancierspagina op NBD-Online.

Reageer op dit artikel