artikel

Makkelijker bouwen met BoWall MIT

productnieuws

BoWall is een installatiewand die altijd is aan te passen naar de eisen van de gebruiker. De BoWall bestaat uit een wand met een geïntegreerde goot en is afgedekt met een afneembare plint. Hiermee is de gehele wand aan beide zijden en op elk moment bereikbaar en maakt het mogelijk om schakelaars, lampen, verwarming, water en databekabeling te plaatsen of te vervangen, zonder de wand te openen. Snel, gemakkelijk en kostenefficiënt.

BoWall wordt sinds een aantal jaren met succes toegepast in allerlei soorten gebouwen zoals ziekenhuizen, woon-zorginstellingen, woningen, kantoren, onderwijsgebouwen, laboratoria en bedrijfsverzamelgebouwen.

 

Over BoWall MIT

Je bent eigenlijk nooit klaar met een nieuw product. Doordat BoWall steeds vaker wordt toegepast, ontstaan er telkens weer nieuwe vragen van opdrachtgevers, architecten of de eindgebruikers die er dagelijks mee werken.

Zo kwamen wij erachter dat het bestaande BoWall systeem, toegepast in combinatie met een systeemplafond, een aantal uitdagingen opriep. Je wilt natuurlijk het liefste de goot onder het plafond, want dan kun je makkelijk bij de installaties. Daarnaast wil je de wand in een keer kunnen inbouwen.

Een logisch antwoord was een aanpassing te ontwikkelen op het bestaande systeem. Dit werd BoWall MIT. Een toepassing waarbij je geen drukschot hoeft te bouwen en waarbij de goot op de hoogte van het systeemplafond kan worden geplaatst. De stijlen zijn voorzien van een inkeping en lopen van de vloer tot het bouwkundig plafond.

BoWall systemen zijn uitvoerig getest op brand, geluid en stabiliteit. Op de website lees je meer over de toepassingsmogelijkheden en vind je diverse referentieprojecten.

Over Rene Koteris

Rene Koteris is technisch directeur bij Bohebiflex en de ontwikkelaar van de inbouwgoot als onderdeel van de BoWall wand.

Reageer op dit artikel