artikel

Brand- en inbraakwerende woningsingangsdeur

productnieuws

We verlangen nogal wat van een buitendeur: duurzaam, robuust, bestand tegen inbraak en brand. En het liefst niet te duur. Dat lijkt niet te verenigen in één deur. Toch komt Hörmann wel heel dicht bij het totaalplaatje met de nieuwe brandwerende veiligheidsdeur WAT.

Brand- en inbraakwerende woningsingangsdeur

Ondanks de veiligheidsvoorwaarden, is de WAT toch een bijzondere deur met een slanke constructie. Het 40 millimeter dikke deurblad van staal is extreem robuust en daarmee als ingangsdeur opgewassen tegen alledaagse belastingen. De fabrikant geeft de belastingsklasse 3 (volgens EN 1192) aan; een klasse die zelfs voor scholen en hotels wordt aanbevolen. De WAT heeft meer dan 200.000 bewegingscyclussen in de test succesvol doorstaan.

Volledige verlijming

Het deurblad is vooral zo stabiel door de volledig dicht met de brandwerende vulling in het binnenwerk verlijmde stalen plaat. Dat maakt de deur zo brandwerend (EI2 30 volgens En 1634). Maar ook tegen inbrekers beschermt de deur met veiligheidsweerstandsklasse 2. Optillen is onmogelijk door de meerpuntvergrendeling en stalen pennen en het deurslot beschikt standaard over een doorboorbeveiliging. Met de optionele neerdalende vloerafdichting bezit de WAT bovendien een goede geluidsisolatiewaarde.

Alle RAL kleuren, zes decors

De WAT is verkrijgbaar voor dagmaten van 625 tot 1190 millimeter breedte en 1964 tot 2145 millimeter hoogte. Bijna alle RAL-kleuren zijn mogelijk en er zijn zes decors.

Reageer op dit artikel