artikel

Stoel 10 Unit System van Artek

productnieuws

Van Artek is het 10 Unit System, een stoel die symbool staat voor innovatie op het gebied van materiaal, milieu en duurzaamheid. De stoel, een ontwerp van de Japanse architect Shigeru Ban, is gemaakt van UPM ProFi hout plastic composiet. De basis voor dit materiaal is gerecycled papier en plastic.

Stoel 10 Unit System van Artek

De composiet is zeer sterk, UV-bestendig en door de lage vochtabsorptie van het materiaal waterbestendig, waardoor de stoel uitermate geschikt is voor gebruik binnen en buiten.

 Shigeru Ban ontwierp een volledig modulair systeem, dat is gebaseerd op L-vormige onderdelen die op vele manieren zijn te combineren, waardoor een stoel, een tafel of een bank ontstaat. Door het slimme en eenvoudige ontwerp is het zeer gemakkelijk de meubels te monteren en demonteren.

Artek produceert het 10-UNIT system in zwart en wit en andere kleuren op aanvraag. Dit milieutechnisch duurzaam product kan worden afgebroken door verbranding of kan worden gerecycled. Alle materialen in het composiet zijn niet giftig.

Het 10-UNIT system is gemaakt in samenwerking met de Finse papierfabrikant UPM. Frans Bruinsma van Thonet Nederland importeert Artek.

 

Reageer op dit artikel