artikel

Auditoriumstoelen S 160 van Thonet

productnieuws

De Berlijnse ontwerpstudio Delphin Design ontwierp voor Thonet de stoelenserie S 160, die bijzonder geschikt is voor gebruik in zalen en auditoriums. Snelle en gereedschapsloze koppeling en ook eenvoudige stapeling voor plaatsbesparing in het magazijn kenmerken de collectie.

Om commerciële ruimtes snel in te richten, lanceert Thonet de serie S 160, die snel een eenvoudig kan worden neergezet. Afhankelijk van de uitvoering weegt de stoel tussen de 6,5 en 9,5 kilo.
De slanke vorm van de stoel zorgt ervoor dat de stoelen zeer efficiënt kunnen worden neergezet, waardoor de ruimte optimaal wordt benut. De versie met armleuningen kan zonder gebruik van gereedschap eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld door de poten over elkaar heen te schuiven. Een eenvoudige opslag vult de serie aan: 22 stoelen kunnen worden gestapeld en op een stapelkar worden verreden.

 

Ontwerp, materiaal en toepassingen

De serie is beschikbaar in verschillende varianten: met en zonder armleggers, met en zonder gestoffeerde zittingen. Aangezien de zitkussens in het frame worden verzonken, heeft ook de gestoffeerde variant een lage stapelhoogte. De stoel kan in verschillende zitbreedtes worden geleverd en kan dus aan de wensen van elke ruimte worden aangepast, van beurshallen, evenementenhallen, musea tot kerken en auditoria. De smalste variant is 52 cm breed en biedt zonder de koppelfunctie een hoge mate van mobiliteit, waardoor deze versie zeer geschikt is voor seminar- ruimtes en personeelsrestaurants.

 

Mogelijkheden

Het vierpoots frame bestaat uit verchroomde buizen en een zitting van multiplex, zeer kenmerkende materialen voor Thonet. Vanaf 2011 volgt een variant met een kunststof garnituur. Aanvullend wordt ook een buitenvariant van de stoel ontwikkeld. Zowel het ontwerp met de multiplex zitting als de kunststof versie, dragen bij aan een goede akoestiek.

Stoelfamilie met S 260 en S 360

De S 160 serie is een intelligente uitbreiding van de succesvolle S 260 en S 360 stoel serie voor gebruik in grote ruimtes. Tien jaar geleden was Delphin Design verantwoordelijk voor de S 360 stoel serie van Thonet, die nog steeds wordt geproduceerd. In 2001 ontving de S 360 stoel een iF Design Award.
Met het gepatenteerde koppelsysteem hebben de ontwerpers een oplossing gevonden om stoelen in rijen stabiel aan elkaar te bevestigen door eenvoudigweg de vorm van de armleuningen te gebruiken. Het ontwerp zonder armleuningen wordt aan elkaar gekoppeld door een extra onderdeel te gebruiken. In 2006 volgde een nog slankere versie, de S 260. Deze variant heeft als voordeel, dat zowel de variant met armleggers, als de variant zonder armleggers zonder gereedschap aan elkaar kan worden gekoppeld en per 20 stuks kunnen worden gestapeld. De S 260 is ook beschikbaar als opklapbaar model waardoor hij geschikt is voor kleinere ruimtes.

De S 160, S 260 en S 360 stoel series zijn leverbaar met een aantal nuttige accessoires, zoals schrijfplankjes, plaats- en rijnummers en mobiele stapelkarren.

 

Reageer op dit artikel