artikel

Ontwerp een woning in Veghels Buiten!

productnieuws

De gemeente Veghel zoekt architecten en ontwerpers die voor eigen rekening en risico woningontwerpen willen maken voor het nieuwe woongebied Veghels Buiten. Durft u de uitdaging aan te gaan?

Ontwerp een woning in Veghels Buiten!

Veghels Buiten wordt een voor Nederland uniek, ruim en groen woongebied. 282 hectare groot en toch maar ruimte voor zo’n 2.000 nieuwe woningen en voorzieningen. Het bestaande landschap en haar cultuurhistorische kenmerken zetten de toon en vormen de inspiratiebron voor de woningbouw. De nieuwe woningen worden net als vroeger in clusters gebouwd: nieuwe buurtschappen in het Brabantse platteland.

 

De landschappelijke karakteristiek moet behouden blijven. Daarom gelden er voor de nieuwe woningen én de openbare ruimte uitgebreide kwaliteitscriteria.

 

Ontwerpuitdaging

De gemeente daagt architecten en ontwerpers uit om verschillende woningontwerpen te maken binnen de kaders van Veghels Buiten. Ook biedt ze een podium aan de deelnemende architecten om zich te presenteren aan toekomstige ontwikkelaars/bouwers en kopers. Er is geen sprake van een aanbestedingsplicht of aanbestedingsregels. De woningontwerpen die de beoordelingscommissie positief beoordeelt, worden opgenomen in het Woningenboek Veghels Buiten en gepresenteerd op de Woonbeurs die in het najaar wordt gehouden.

Pak de handschoen op en neem de uitdaging aan! Meldt u vóór 8 juni aan via veghelsbuiten.nl/ontwerpuitdaging. Daar vindt u ook alle informatie over deze bijzondere ontwerpuitdaging.

Reageer op dit artikel