artikel

Esthetische afwatering voor kozijnen

productnieuws

Bij een drukvereffenend beglazingssysteem dient de kozijnsponning te worden ontlucht en ontwaterd. In de ontwerpfase wordt er nog dikwijls niet aan gedacht, terwijl ze in praktijk er opeens wèl zijn… ontsierende afwateringskapjes!

Esthetische afwatering voor kozijnen

 

 

 

Monodrain – een Nederlandse uitvinding – werd in 2005 op de markt geïntroduceerd als noviteit in kozijnafwatering. Ontsierende afwateringskapjes op aluminium en stalen kozijnen zijn sindsdien overbodig.

In de kozijnsponning wordt door en door een gat aangebracht, waarin een speciaal gevormd kunststof afvoerpijpje, dè Monodrain wordt geplaatst. De afwatering/ontluchting gebeurt via dit pijpje, welk uiteindelijk onzichtbaar geklemd zit tussen de binnenzijde van het kozijnprofiel en het glas of paneel.

adv_Monodrain_Met

Monodrain is universeel toepasbaar in vrijwel alle standaard profielen, voordelig, eenvoudig en snel te monteren. Het is de enige gecontroleerde onzichtbare kozijnafwatering en waarborgt zodoende een technisch èn esthetisch verantwoord ontwerp.

Sinds kort is Monodrain ook in een langere uitvoering leverbaar. Zo kan de 2-delig verlengde versie max. 154 mm (breedte profielkamer + glasflens) overbruggen, terwijl dit bij de standaardversie max. 78 mm is.

Via toonaangevende systeemleveranciers (zoals Schüco, Heroal, Forster, Aliplast, Sapa, Blyweert en Hydro/Wicona) en geselecteerde groothandelaren is Monodrain inmiddels vertegenwoordigd in een groot deel van Europa. Door de recentste deal met het Italiaanse Metra zet Monodrain haar opmars in Europa voort.

www.monodrain.com

Reageer op dit artikel