artikel

Stoel Avus van Plank door Konstantin Grcic

productnieuws

Het ontwerp Avus, dat Konstantin Grcic maakte voor Plank, herinnert aan autodesign. De leren zitting van deze moderne clubfauteuil lijkt uit een klassieke auto te zijn getrokken, en rust op een high tech onderstel van gladde en geribbelde kunststof.

Stoel Avus van Plank door Konstantin Grcic

 

Op deze manier is een opwindende combinatie tussen verschillende oppervlaktes gerealiseerd. Konstantin Grcic en Plank zijn het schoolvoorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen ontwerper en opdrachtgever. Voor het Italiaanse merk ontwikkelde Grcic al eerder de stoel Myto van de nieuwe kunststof ABS, in samenwerking met producent BASF.

Ook voor dit ontwerp zijn de grenzen van de techniek opnieuw verlegd. Om de stoel zo licht mogelijk te laten zijn, is het onderstel van stijve kunststof geproduceerd als een dubbellaags gegoten kuip, versterkt met een kern van polyurethaanschuim. De zitting is vervaardigd uit één laag kunststof, zodat deze flexibel is, en in een keer overtrokken met leer.

Reageer op dit artikel