artikel

Bankstel Brenno van Edra door Francesco Binfaré

productnieuws

Brenno is een van de nieuwe modellen die het Italiaanse meubelmerk Edra presenteerde op de Salone del Mobile in Milaan. Onder het thema Barbarians toonde Edra een aantal ontwerpen met een ruig uiterlijk, gemaakt van veelal onbewerkte natuurlijke materialen. De bank Brenno is van hard leer met duidelijk zichtbare kreuken en vouwen.

Bankstel Brenno van Edra door Francesco Binfaré

Francesco Binfaré, een van de vaste ontwerpers voor Edra, bedacht dat de Brenno een extreem plomp uiterlijk moest hebben, waardoor gebruikers er niet zachtzinnig mee om hoeven te springen.

Het bankstel heeft een frame van mdf en metaal, waar Gellyfoam, een speciaal soort schuim, op is aangebracht. De vulling bestaat uit dikke lagen ganzendons. De leren bekleding, die wat los om de bank heen valt, is expres ruig en onbehandeld gelaten, zodat het dikke leer een stootje kan hebben. Het eindresultaat is een zachte bank met ronde vormen en een uitnodigende uitstraling, “die een lust is voor het oog en ook voor het lichaam” aldus Binfaré. Brenno is leverbaar in twee afmetingen en in wit en in zwart leer.

Reageer op dit artikel