artikel

G-House

productnieuws

G-House is een flexibel, duurzaam en gemakkelijk inpasbaar woningconcept voor kleinere terreinen die moeilijk te ontwikkelen zijn. Met G-House combineren de architecten Gerard Rijnsdorp en René Onsia twee industriële bouwsystemen tot een nieuw en innovatief systeem. De ‘G’ van G-House staat voor Glass.

G-House

Voor de mantel van de woning wordt gebruik gemaakt van een technologie die in de kassenbouw is ontwikkeld. Dat heeft een aantal voordelen, zoals een korte bouwtijd en een lichte fundering. Lawaai, trilling en schade aan belendende percelen worden daarmee voorkomen. Met HR++ glas, zonnepanelen, een zonneboiler en een WTW-installatie of warmtepomp ontstaat een zeer woning met een laag energiegebruik.

Het binnenwerk van de woning wordt gerealiseerd met een houtskeletbouwsysteem. Daardoor is vrijwel elke indeling van de plattegrond mogelijk. Door de glazen mantel kan de gehele houtbouw bovendien droog gebeuren, wat de bouwkwaliteit ten goede komt. De installaties zijn in het G-House concept gecombineerd met een centrale trap in de kern van de plattegrond. Daardoor kunnen keuken, badkamer of toilet op elke verdieping, aan de voor of achterzijde worden geplaatst. Houtskeletbouw betekent bovendien dat het verplaatsen of toevoegen van een wand eenvoudig te realiseren is.

De buitengevels kunnen worden afgewerkt met materialen die passen bij het karakter van de omgeving: stucwerk, hout, metselwerk: in principe kan alles.

Reageer op dit artikel