artikel

Pivot Desk & Pivot Vanity van Arco door Raw-Edges

productnieuws

Arco brengt twee nieuwe varianten uit van het ladenkastje Pivot, in 2008 gelanceerd en onderscheiden met diverse prijzen.

Pivot Desk & Pivot Vanity van Arco door Raw-Edges

 

 

 

 

Ontwerper Shay Alkalay van Raw Edges maakte het prototype in slechts drie dagen: “Geen voorbereiding, geen research: just like that.” Hij maakte het kort na zijn eindexamen aan de RCA in Londen, waar hij zich intensief had beziggehouden met fenomenen als beweging en zwaartekracht. “Maar op de academie heb ik nooit een echt product gemaakt: I was just playing around. De Pivot was het eerste meubel dat uit mijn onderzoek voortkwam, losjes gebaseerd op het mechanisme van klassieke naaidozen en gereedschapskisten.” Door de laden te laten scharnieren in plaats van te schuiven, kunnen ze gelijktijdig open: een nieuwe typologie.

De Britse ontwerper bedacht de twee variaties op zijn originele ontwerp: “De Pivot is ideaal voor plekken waar je weinig ruimte hebt of voor toepassingen die weinig ruimte vragen. Mijn schoonmoeder vond het bijvoorbeeld geweldig voor een make-up tafel, die heb ik direct voor mijn echtgenote Yael gemaakt. Zou ik zelf niet opgekomen zijn. De vorm is ook logisch voor een handig werktafeltje met laden. Een secretaire, uitstekend voor de laptop.”

Het oorspronkelijke kastje is hiervoor iets verlaagd en voorzien van een geïntegreerd blad: Pivot Desk. Pivot Vanity is een make-up tafel met een uitsparing in het tafelblad, waarin een spiegel geplaatst kan worden. Het kastje is uitgevoerd in lak en massief eiken en wordt gelever door Arco.

 

Reageer op dit artikel