artikel

Advertorial: NRG+ Tourniket, de draaideur die energie bespaart én genereert!

productnieuws

De Tourniket is een draaideur van topkwaliteit met in het oog springende details. Het unieke ontwerp is een perfecte combinatie van architectonische schoonheid en flexibiliteit. Als eerste fabrikant ter wereld heeft Koninklijke Boon Edam een energieopwekkende NRG+ Tourniket ontwikkeld, die niet alleen bespaart op energiekosten, maar die daarnaast energie genereert als er mensen door de deur lopen.

Advertorial: NRG+ Tourniket, de draaideur die energie bespaart én genereert!

De “human powered” energieopwekkende generator

Draaideuren zijn energiebespaarder pur sang. Er is immers geen directe verbinding tussen binnen en buiten, zodat tocht wordt voorkomen en koude of warme lucht geen kans krijgt om het binnenklimaat te verstoren. Bij de handbediende NRG+ Tourniket is Boon Edam nog een stap verder gegaan: de deur is uitgerust met een speciale generator die wordt aangedreven door menselijke energie. Hoewel de energieopbrengst op dit moment nog bescheiden is, is de generator een unieke aanvulling op het energiebesparende karakter van de deur.

Advertorial Boon Tourniket 

Werking

De plafondpanelen zijn gemaakt van veiligheidsglas en bieden een duidelijk zicht op de toegepaste technologie. Een set supercondensatoren slaat de gegenereerde energie op en vormt een constante bron van energie om de low energy LED-verlichting in het plafond brandend te houden. In het geval dat de LED-verlichting alle beschikbare energie heeft verbruikt, schakelt de hoog-rendement besturing over naar het 230V net van het gebouw zelf. Dit systeem garandeert dat de deur altijd duidelijk verlicht is, zelfs in het geval van beperkte doorstroom van personen.

Interactie met de gebruiker

Een schaalverdeling met LED-verlichting in de NRG+ Tourniket geeft een indicatie voor de hoeveelheid energie die wordt gegenereerd. Als een gebruiker de draaideur op langzame snelheid gebruikt, zullen de lampjes in de rood-oranje zone blijven. Personen die in een normaal of snel tempo de draaideur gebruiken, brengen de indicatielampjes in de groene zone. Dit geeft aan dat een hoeveelheid elektrische energie wordt gegenereerd. Een andere LED-indicator op de controle-unit geeft aan wanneer de verlichting van de deur op human powered energie of op het 230V net van het gebouw brandt.

Advertorial Tourniket 2

Voordelen

De handbediende NRG+ Tourniket van Boon Edam ziet er niet alleen fantastisch uit, hij biedt ook concrete voordelen:
•    Energiebesparing én energieopwekking;
•    Verlaging van uw energierekening;
•    Positieve bijdrage aan het milieu;
•    Positieve bijdrage aan uw groene imago;
•    Creatie van een comfortabele werkomgeving;
•    Vergroting van het bruikbare vloeroppervlak ten opzichte van een schuifdeurensluis;
•    Vermindering van het binnenkomen van tocht, vuil en lawaai.

Reageer op dit artikel