artikel

Advertorial: Architecturale schaalmodellen: gedetailleerd en betaalbaar

productnieuws

Met 3D printing technologie is het mogelijk om schaalmodelllen met een hoge graad van detail van woning, interieur en omgeving in kunststof af te printen. Vanuit het gratis ontwerp programma Google SketchUp kunnen wij u dit nu aanbieden voor een vaste prijs van slechts € 297,- ex btw.

Advertorial: Architecturale schaalmodellen: gedetailleerd en betaalbaar

 

 

Voor dit bedrag kan een gebouw met een maximaal volume van 23 x 15 x 15 cm in kleur en met gewenst detail in 3D afgedrukt worden. Dat volstaat voor de meeste woningen om een maquette te bekomen op een schaal van 1/100.

i.materialise wil 3d printing gemakkelijk en toegankelijk maken. Daarom ontwikkelde het bedrijf een plugin voor Google SketchUp, die de gebruiker bijstaat in de creatie van een schaalmodel en in het prepareren voor 3d printing.

De manier van werken is eenvoudig.
•    Download Google SketchUp.
•    Download en installeer de Google SketchUp plugin voor i.materialise
•    Creëer je ontwerp in Google SketchUp.
•    Als het ontwerp klaar is open je de i.materialise wizard in Google SketchUp.

Bijkomende informatie en tips zijn te vinden in een overzichtelijk manual op http://i.materialise.com/architects

 

De 3D file gaat dan naar een printer welke zeer nauwkeurig het gebouw, laag per laag opbouwt. Op deze manier zijn zeer complexe vormen mogelijk en kan een gebouw met interieur, trappen, textuur en meubilair feilloos worden samengesteld. Voor attributen als meubels, planten, auto’s,…. kan je de bibliotheek van SketchUp gebruiken.

 Maar wie niet zeker is van het 3D-geprinte eindresultaat van een bepaalde stoel, boom of wagen, kan kiezen uit het door i.materialise samengestelde ‘warehouse’. De objecten hier zijn al getest en geven een goed eindresultaat.

Ook als u met een ander tekenpakket werkt is dit uiteindelijk geen probleem, gezien i.materialise alle files printklaar kan maken.

Na een 8tal werkdagen wordt het model dan via post thuis geleverd.

Meer info: contact@i.materialise.com
http://i.materialise.com/architects

Reageer op dit artikel