artikel

Serie Lighthouse van Luz Difusion door Christian Vivanco

productnieuws

De jonge Spaanse ontwerper Christian Vivanco zal op de beurs Light + Building in Frankfurt de nieuwe collectie verlichting Lighthouse presenteren. Geïnspireerd door vuurtorens ontwierp hij een eenvoudige serie lampen aan eikenhouten palen, die er uitzien als vlaggen en die binnen en buiten te gebruiken zijn.

De serie Lighthouse doet qua vormentaal denken aan de jaren zestig, dankzij de eenvoudige onderdelen en de combinatie van hout en wit perspex. Vivanco laat het snoer door een gleuf aan de achterzijde van de kap naar beneden lopen en de houten delen zijn aan elkaar bevestigd met metalen verbindingsstukken. De kap van wit perspex is licht en translucent, die sfeervolle verlichting geeft.

Kenmerkend voor de lamp zijn grote schroeven in een verchroomde uitvoering, die normaal gesproken worden gebruikt voor meubilair. De voet is van lasergesneden metaal en het ontwerp volgt de vorm van de kap. De lamp is verkrijgbaar in drie varianten, een 140 cm hoge vloerlamp, een tafel- en een wandlamp. De producent is het Spaanse verlichtingsmerk Luz Difusion.

Reageer op dit artikel