artikel

Area van Lammhults door Paul Smith

productnieuws

Als eregast van de Stockholm Furniture Fair was Paul Smith gevraagd de lounge op de beursvloer te ontwerpen. De Britse modeontwerper, die bekend staat om zijn voorliefde voor de krijtstreep, richtte de ruimte in met de door hem beklede modulaire zitmeubelserie Area van de Zweedse meubelproducent Lammhults, ontworpen door Anya Sebton.

Area van Lammhults door Paul Smith

Het ontwerp van Sebton voor Lammhults is bedoeld om creativiteit en speelsheid te stimuleren bij de gebruikers. De verschillende zitmodules van Area zijn aan elkaar te bevestigen door een innovatief magneetkliksysteem, waardoor het gemakkelijk is om verschillende configuraties te maken.
Het is mogelijk de afzonderlijke delen in verschillende stoffen en patronen te bekleden, zodat nog meer variatie is aan te brengen. Dit idee sprak Paul Smith in het bijzonder aan en hij bekleedde enkele modules van Area met verschillende stoffen, waaronder zijn eigen ontwerpen voor textielmerk Maharam.

 Zitmodules Area van Lammhults

Enkele van deze modules zullen worden geveild door Lammhults tijdens de Clerkenwell Design Week in Londen, die plaats vindt van 25 tot en met 27 mei. De opbrengsten zullen worden gedoneerd aan Maggie´s Cancer Center, zodat zij het onderzoek en het werk met kankerpatienten kunnen voortzetten.

 bankje

Reageer op dit artikel