artikel

Mechanische schuifdeursystemen van Geze

productnieuws

GEZE introduceert een aantal mechanische schuifdeursystemen met SoftStop, dat het ongecontroleerd sluiten van de deuren voorkomt.

Mechanische schuifdeursystemen van Geze

Een van de innovaties van GEZE’s mechanische SoftStop schuifdeuren is de serie Levolan, een compact en klein systeem. De glasklemplaat is nagenoeg onzichtbaar geïntegreerd met de rollenwagens. Het strakke ontwerp met een looprailhoogte van slechts 63 mm past in elke omgeving. Het glas wordt direct in de glasklemrolwagen geplaatst, zodat het ophanggedeelte niet behoeft te worden afgedekt. De beslagdelen zijn niet zichtbaar, de looprol en de demping SoftStop zijn compleet in de looprail geïntegreerd. Levolan heeft als bijzonder voordeel dat de glazen schuifelementen – afgezien van de handgreep of schuifkom – zonder glasbewerking tot een gewicht van 150 kg door glasklemmen moeiteloos vast te houden is. In combinatie met de SoftStop zijn glasschuifelementen tot 80 kg mogelijk. Volledig glazen schuifdeuren uitgerust met het Levolan systeem zijn met enkel glas in 8, 10 en 12 mm leverbaar. Ook dubbelglas is realiseerbaar op aanvraag.

 

Levolan

Voor kleine ruimtes

Voor schuifdeursystemen in kleine ruimtes is het licht rollend schuifdeursysteem Rollan 40N/80 een welkom alternatief. Door de lichte loop en geruisloosheid is dit systeem bijzonder geschikt voor deuren van bureaus en woningen. De plafond- en wandmontage ondersteunt de veelzijdige toepassing bij doorgangsdeuren, ruimtedeling en garderobes. De slechts 29 mm hoge looprail maakt het inbouwen in beperkte ruimtes mogelijk. Rollan 40N/80 is geschikt voor dubbele deuren met schuifelementen tot 40 of 80 kg. Het systeem is toepasbaar voor houten -, kunststof – of aluminium deuren. GEZE heeft de Rollan 40N/ 80 ook met SoftStop ontwikkelt om nog meer comfort en veiligheid te bieden tot een deurgewicht van 40 kg. De SoftStop is compleet in de slechts 29 mm hoge looprail geïntegreerd en wordt voor een of tweezijdige demping aangeboden. Ongeveer 10 cm voor het eind van de schuif-voering remt de SoftStop de deur af. De deur wordt zelfstandig, zacht en volledig geruisloos in de eindstelling gebracht. SoftStop voorkomt het ongecontroleerd sluiten van deuren.

 

Perlan 140 SoftStop

Hoog belastbaar

Met de gedempte SoftStop verbindt GEZE Perlan 140 comfort en veiligheid. Het ongecontroleerde dichtslaan tegen kozijn of deurbuffer behoort tot het verleden. Perlan 140 SoftStop is tot 80 kg deurgewicht toepasbaar. De gedempte sluiting is onzichtbaar in de 40 mm hoge looprail verborgen. Daardoor komt een extra afdekking en storende aanbouwdelen te ver-vallen. Het schuifdeursysteem Perlan 140 kan dubbele deursystemen ook synchroon bewegen.
Het onopvallende ontwerp maakt het systeem geschikt voor iedere ruimte en voor individuele oplossingen, voor lichte tot zware binnendeuren en zonneschermen van hout, glas, kunststof en metaal met een max. gewicht van 140 kg.

Krachtig ontwerp

Geolan is een klassiek roestvast stalen schuifdeurbeslag met zichtbare looprollen op een halfronde rail op de vloer. Zo ontstaat de mogelijkheid om glazen deuren van plafond tot op de vloer te laten doorlopen met minimale speling. Het max. deurgewicht van het Geolan deurschuifsysteem is 135 kg. De wand of het plafond wordt minimaal belast omdat het gewicht volledig op de vloer rust. Door de kunststof loopvlakken schuift de deur geruisloos.
Ook is het Geolan systeem leverbaar in de SoftStop uitvoering en is geschikt voor houten-, kunststof-, metaal-, en glazen deuren.

 

Reageer op dit artikel