artikel

Tafelserie TRE van Arco door Jonas Trampedach

productnieuws

Tre is een familie van speelse meubels, die overal inzetbaar zijn als handige bijzettafel, alleen of als groep. De jonge Deense ontwerper Jonas Trampedach noemt het ‘domestic utensils’, oftewel gereedschap voor de woonomgeving. Het streven naar een zo efficiënt mogelijk houtgebruik was Trampedachs uitgangspunt voor dit ontwerp.

Tafelserie TRE van Arco door Jonas Trampedach

De tafels zijn gisteren voor het eerst gepresenteerd op de IMM in Keulen, in de permanente showroom Design Post van Arco.
Tre beschouwt Jonas als nazaten van de eenvoudige boerenkruk, die zich daarvan onderscheiden door een zeer verfijnd materiaalgebruik en zorgvuldige detaillering.

Tafelserie TRE van Arco door Jonas Trampedach

Zoals de naam Tre al aangeeft staat het getal drie centraal bij dit ontwerp. Er zijn drie bladmaten (twee rond en één vierkant), drie hoogtes en drie verschillende materialen: massief eiken, kleurlak of Corian. Bovendien zijn de tafels in bijna elke gewenste kleur leverbaar. Hierdoor zijn er talloze combinaties mogelijk en wordt een serie tafeltjes bij elkaar een boeiend op zichzelf staand geheel.

Tafelserie TRE van Arco door Jonas Trampedach

Het tafeltje, dat wordt geleverd als een plat pak, wordt vervaardigd van resthout uit de Arco-fabriek en past daardoor in Arco’s beleid om duurzaamheid hoge prioriteit te geven.

Trampedach deed veel historische kennis op tijdens zijn werk als internationaal antiekhandelaar. Tre maakt deel uit van zijn eindexamenwerk en Arco is de eerste officiële klant van zijn net opgezette designstudio in Kopenhagen.

Tafelserie TRE van Arco door Jonas Trampedach

Reageer op dit artikel