artikel

Titikaka bank door Naoto Fukasawa voor B&B Italia

productnieuws

Tijdens de Maison & Objet in Parijs, toonde B&B Italia de nieuwe aanwinsten van haar buitenmeubelencollectie Outdoor. Naast werk van gerenommeerde ontwerpers als Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud en Atelier Oï, bevat deze collectie nu een nieuwe bank van de Japanse designer Naoto Fukasawa.

De nieuwe bank Titikaka wijkt af van de geometrische vormen die de meeste buitenbanken kenmerken. Fukasawa zegt geïnspireerd te zijn door de golven van het Boliviaanse meer, die hij in de zitting van de bank heeft geprobeerd weer te geven door een bekleding van teakhouten latten te maken.

Buitenbank Titikaka door Naoto Fukasawa voor B&B Italia

Deze krult zich om het aluminium frame alsof het een grand foulard is, waardoor de bank een sculpturaal uiterlijk krijgt. Tegelijkertijd zorgen deze rondingen voor een aangenaam zitcomfort.

Buitenbank Titikaka door Naoto Fukasawa voor B&B Italia

Reageer op dit artikel